JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går til sak for heltid

Fire ansatte ved Granvin sjukeheim i Hordaland går til sak for å få faste heltidsstillinger. - Dette blir en prøve på om loven er god nok, sier leder i Fagforbundet Hordaland, Roger Heimli.

2007092511071420131216022206

De fire ansatte har alle i praksis jobbet full stilling i flere år. Men bare rundt halvparten av arbeidstiden er kontraktfestet, skriver Bergens Tidende.

- Ofte ringer de halv sju om morgenen og spør om vi kan komme på jobb. Hverdagen blir veldig uforutsigbar, og i perioder tærer det på. Man kan ikke planlegge verken legetimer eller andre gjøremål, samtidig vil man ikke si nei når man blir spurt om å jobbe, vi trenger jo de vaktene vi kan få, sier Margrete Osa Hausnes til avisen. Osa Hausnes har en stilling på 55 prosent.

Prinsippsak

9. oktober møter hun og tre kolleger i Hardanger tingrett for å prøve sin rett til heltidsstilling. Roger Heimli, leder i Fagforbundet Hordaland, sier at han har tro på at de fire vil nå gjennom.

- Vi forventer at det blir slått fast et prinsipp om at man skal ansettes i den stillingsprosenten det er behov for, sier han til Fagbladet. Han fortsetter:

- Det er hårreisende at noen kan bli ansatt i 18 prosent stilling når man faktisk benytter seg av personen mye mer. Dette har ikke bare med arbeidslivet å gjøre - det er for eksempel umulig å få boliglån når man bare har en 18 prosent stilling å vise til.

God nok lov?

Heimli sier han har forhåpninger om at rettsvesenet vil se det urimelige i denne situasjonen, og mener at denne saken vil være en prøve på om loven per i dag er god nok.

- Vil vi se flere rettssaker av denne typen?

- Det vil vi nok, ikke minst som en konsekvens av at det blir mediedekning rundt denne.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy