JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker regionalt samarbeidsorgan

Landsstyret ønsker å etablere et nytt samarbeidsorgan i hvert kompetansesenterområde, men enkelte av delegatene på landsmøtet var skeptiske.

2009112612031720131216120002

per.flakstad@fagforbundet.no

Ifølge forslaget fra landsstyret skal et slikt samarbeidsorgan sikre et tettere samarbeid og bedre totalkommunikasjon i organisasjonen, slik at forbundsstyret får et enda bedre beslutningsgrunnlag enn i dag.

Samarbeidsorganet skal bestå av fylkeslederne i kompetansesenterområdet, forbundsstyrets medlem fra det samme området og lederen av kompetansesenteret.

Forbundsstyrets medlem skal lede organet, med kompetansesenterlederen som sekretær.

Skeptisk

Svein Olav Aarlott fra Sør-Trøndelag ba landsmøtet ta dette punktet ut av landsstyrets forslag. Han mente det kunne komplisere forholdene for fylkene, og sa også at han gjerne skulle visst mer om hvilke konsekvenser det får å etablere et slikt organ.

Han fikk støtte fra flere som savnet kunnskap om hva dette forslaget egentlig går ut på. Enkelte spurte også om dette innebærer et nytt nivå i forbundets beslutningsstruktur.

Endret standpunkt

Landsstyremedlem Trond Helland var derimot ikke skeptisk i det hele tatt.

– Vi hadde de samme spørsmålene i landsstyret, og har fått gode svar på at dette er noe som vil berike forbundet. Vi snakker heller ikke om noe nytt. I Rogaland har vi hatt slike møter i mange år, og med svært gode resultater.

– Det betyr mye at medlemmer av forbundsstyret og fylkeslederne kan snakke åpent og uformelt om de viktige sakene. Samhandling er selve nøkkelen for å oppnå resultater. Skal vi lykkes med det som er vårt store mål, nemlig ett stort og sterkt fagforbund, så er dette den riktige veien å gå, sa Helland.

Han fikk støtte fra Liv Else Kallhovd fra Vest-Agder: – Vi stemte imot da saken var oppe i landsstyret. Men etter å ha fått mer informasjon og fått tenkt oss om, har vi nå bestemt oss for å støtte forslaget, sa hun.

Bedre kommunikasjon

Jan Davidsen understreket at det nå er et samstemt landsstyre som går inn for å etablere samarbeidsutvalget. – Vi hadde to medlemmer som stemte imot, og de ønsker nå å stemme for, sa han.

– Hovedhensikten er å få bedre total kommunikasjonsflyt, noe som vil bety et bedre beslutningsgrunnlag for forbundsstyret. La oss prøve dette i fire år for å se om det fungerer. Hvis det ikke fungerer, ja, da får vi heller forsøke noe annet, sa Davidsen.

Nasjonalt sykehuskontor

I tillegg til et samarbeidsorgan vil landsstyret etablere et nasjonalt kontor for sykehus. I tillegg ønsker landsstyret å foreta en gjennomgang av forholdet mellom seksjon og sektor, med tanke på å styrke det yrkesfaglige arbeidet. Det skal også gjennomføres et prosjekt i perioden for å utvikle og evaluere arbeidet i landsstyret, forbundsstyret og arbeidsutvalget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy