JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frustrerte over at de mistet tittelen ernæringsfysiolog

Nå skal de vise seg fram

PÅFYLL: Linda Aksnes kom på konferanse for å bli kjent med flere.

PÅFYLL: Linda Aksnes kom på konferanse for å bli kjent med flere.

Ingeborg Vigerust Rangul

Norsk Ernæringsfaglig Forening og Fagforbundet samlet torsdag ernæringsutdannede fra mange steder i landet til fagseminar. Linda Aksnes fra Bergen var en av dem som kom for å få påfyll.

2016042813434220230821171436

INGEBORG VIGERUST RANGUL

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Mister tittel: Tidligere studenter stevner privatskoler for uriktig markedsføring

– Jeg er alene innenfor mitt fagfelt og trenger påfyll og å møte og diskutere med andre i samme situasjon.

Linda Aksnes er sykepleier og ernæringsrådgiver og jobber både i Frisklivssentralen i Bergen kommune og som selvstendig næringsdrivende. For henne er bolken om yrkesutøvelse det hun gleder seg mest til.

– Jeg vil også markere en takknemlig for vår leder i NEFF, Michaela Getz, som jobber så hardt for oss.

Aksnes synes det er godt å møte flere som deler frustrasjonene over at de mistet tittelen ernæringsfysiolog.

– I tillegg blir det bra å diskuterer hvor grenseoppgangen i konkrete arbeidsoppgaver går. Hva er behandling og hva er forebygging?

MINDRE SALT: (f.v) Liv Elin Torheim, Michaela Getz og Arnhild Haga Rimestad mener vi alle bør kutte ned på saltinntaket.

MINDRE SALT: (f.v) Liv Elin Torheim, Michaela Getz og Arnhild Haga Rimestad mener vi alle bør kutte ned på saltinntaket.

Karin E. Svendsen

Rolleavklaring

Michaela Getz, leder i NEFF, og Sissel Skoghaug, nestleder i Fagforbundet ønsket velkommen.

Skoghaug pekte på behovet for ernæringsutdannede på en rekke områder og for alle aldersgrupper. Mange jobber som selvstendige næringsdrivende fordi de ikke får fulle stillinger og Solhaug sa at Fagforbundet jobber for å styrke tilbudet for dem.

– Gjennom LO selvstendig jobber forbundene på tvers for å sikre at selvstendige som driver for seg selv, ikke trenger å stå alene.

– Vi kan bekjempe urett bedre hvis mange snakker om faget sitt og snakker pent om faget sitt. Vi har en akademisk grad i ernæring. Snakk om det, påpekte Michaela Getz, leder i NEFF.

Hun sa at de ernæringsutdannede har kompetansen, nå må rolleavklaringen på plass.

– Vi må vise oss fram

Seniorrådgiver i Helse- og Omsorgsdepartementet Arnhild Haga Rimestad, fortalte at departementet er i full gang med ny handlingsplan for kosthold og ønsker seg innspill.

Kosthold er sentralt for å nå de målene Norge har forpliktet seg til gjennom Verdens Helseorganisasjons Global Action Plan.

Liv Elin Torheim, leder av Nasjonalt råd for ernæring, snakket om ernæringsutfordringer i Norge og kom inn på historien til Statens Ernæringsråd og visjonene Godt Kosthold for god helse og gode liv.

– Sunne valg må gjøres tilgjengelig. Vi lever i et fedmefremmende miljø.

Nå diskuteres blant annet gratis skolefrukt og skolemåltid, samtidig med prisvirkemiddel og styrking av helsefag. Men dette har de ikke landet ennå.

– Det er viktig å vise hva ernæringsfolk får til. Folk ser ikke behovet før de opplever det, sa Torheim.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy