JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Store kutt på Oslo-budsjettet

Kutt, privatisering og mindre omsorg blir konsekvensene om det foreslåtte Oslo-budsjettet vedtas, mener de ansatte som tirsdag ettermiddag demonstrerte foran Oslo rådhus. - Dette rammer de som trenger kommunen mest, sier Mari Sanden, leder i Fagforbundet Oslo.

2010112317140920131216144123

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

I bitende nordavind og isende kuldegrader hadde rundt 300 demonstranter møtt opp foran Oslo Rådhus for å protestere mot Høyre og Frp-byrådets budsjettforslag for 2011. Et budsjett som vil få store konsekvenser for byens befolkning.

- Dette budsjettet er som været, iskaldt og surt, sa leder i Fagforbundet Oslo Mari Sanden i sin appell til de frammøtte. At kuttene vil merkes på tjenestene er det ingen tvil om, understreket hun.

Det kuttes både i øst og vest. En av bydelene som er hardest rammet er Østensjø.

Politisk streik

Østensjø bydel alene må kutte 66 millioner i budsjettet. Det innebærer at rundt 60 stillinger må inndras.

- 45 av disse vil være i hjemmetjenesten, og det betyr at vi kan få en reduksjon i tjenestene på 20 prosent, sier Mari Sanden.

Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Østensjø tok i dag medlemmene ut i tre timers politisk streik mot budsjettet.

- De minste i barnehagene får færre voksne på avdelingene. Det betyr dårligere kvalitet i tjenestene til barna, at foreldre er redde for ungene sine og at ansatte ikke klarer å gjøre en ordentlig jobb.

- I tillegg er Oslo kommune i konflikt med Fagforbundet om den avtalen de har om bemanning i barnehagene, sier fagforbundslederen.

Budsjettforlik

Det er Høyre og Fremskrittspartiet som står bak budsjettet, men etter et budsjettforlik med Kristelig folkeparti og Venstre, vil et noe justert forslag nå etter all sannsynlighet vil bankes igjennom i bystyret.

Dette er noen av postene i budsjettforslaget som de ansatte protesterer mot:

– Kutte 135 millioner til bydelene

– Kutte 130 millioner til skolene

– Dyrere skolefritidsordning

– Nye skoler skal bygges og eies av private og leies av kommunen

– Nedlegge rusakutten Prindsen

– Selge Oslo kino

– Selge Unibuss

– Konkurranseutsette parkdriften og Klemetsrudanlegget

– Hjemmetjenestene skal overtas av private

Oslobudsjettet behandles i bystyret onsdag 8. desember.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy