JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Faste jobber er viktigst, mener LO-medlemmene

Pixabay

98.775 LO-organiserte har talt i landets største demokratiske debatt.

2017041912150520170426164659

tips@fagbladet.no

Det er fjerde gangen LO oppfordrer sine medlemmer til å fortelle hva de mener er de viktigste sakene i forkant av en LO-kongress og et stortingsvalg.

Nesten 99.000 medlemmer av LOs 25 forbund sendte inn sine svar. Det er ny rekord og en tredobling siden forrige debatt for fire år siden. Den digitale kampanjen ble gjennomført av LO Media, og det ble sendt ut over 480.000 eposter til LO-organiserte. Medlemsdebatten ble gjennomført i tidsrommet 25. august 2016 til 10. februar 2017.

Det tok 14 år før Zohreh fikk fast jobb

Her er topp ti av hva medlemmene er de viktigste sakene:

1. Ja til faste stillinger (55.555)

2. Bekjemp arbeidsløsheten (49.591)

3. Full lønn under sykdom (46.002)

4. Pensjon på minst 2/3 av sluttlønn (40.678)

5. Fri tannbehandling for flere (39.803)

6. Økt bemanning innen helse og omsorg (38.339)

7. Likelønn mellom kvinner og menn (36.820)

8. Forsvar AFP-ordningen (36.262)

9. Kjemp mot sosial dumping (36.057)

10. Rett til heltidsstillinger (35.024)

Sykehjem ville sparke helsefagarbeider som krevde fast jobb

Klart budskap

Det var LO-nestleder Tor-Arne Solbakken som presenterte resultatet for LOs representantskapsmøte tirsdag 18. april.

– Dette har vært landets største demokratiske debatt. Det er flere medlemmer som deltok enn det er medlemmer i de borgerlige partiene til sammen, sa Solbakken. Og han takket medlemmene som hadde deltatt.

– Det vitner om et stort engasjement og en levende organisasjon. Og medlemmene fortjener å bli lyttet til, sa han og konkluderte med at de fagorganiserte ønsker en ny kurs for landet.

MANGE: – Det er flere medlemmer som deltok enn det er medlemmer i de borgerlige partiene til sammen, sier nestleder Tor-Arne Solbakken i LO.

MANGE: – Det er flere medlemmer som deltok enn det er medlemmer i de borgerlige partiene til sammen, sier nestleder Tor-Arne Solbakken i LO.

Tri Nguyen Dinh

Her fikk alle vikarene fast jobb

Faste jobber

Solbakken konstarte at det ikke er blitt flere jobber de siste årene, men mange faste jobber har blitt midlertidige. Og det gjenspeiles i svarene fra LO-medlemmene, påpekte han. Han tok også et kraftig oppgjør med rejeringen som har nedsatt et utvalg for å se på sykelønnsordningen.

– Kravet om at de syke skal betale for sitt fravær står sterkt blant de borgerlige. Men her har vi ingenting å gå på. Våre medlemmer har sagt nei! Legg bort utvalget, legg bort hele den måten å tenke på, var Solbakkens klare oppfordring til regjeringen.

Følg Fagbladet på Facebook

Kongress og valg

Medlemsdebatten vil nå bli forankret under LO-kongressen. Det innebærer at kongressen vil gi LO-sekretariatet fullmakt til å utforme spørsmål til de politiske partiene basert på svarene fra medlemsdebatten.

Hva partiene svarer på de spørsmålene vil bli formidlet videre til LOs over 900.000 medlemmer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy