JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stenseng ber ordførere om å få ned antall deltidsansatte

Kjersti Stenseng.

Kjersti Stenseng.

Arbeiderpartiet

Aps Kjersti Stenseng har sendt et brev til partiets ordførerkandidater hvor hun oppfordrer dem som vinner valget, til å få ned antall deltidsansatte.

2019090209315620190902093156

– Dette er en marsjordre. Så fort vi er ferdige med valget, ønsker vi at de som sitter i posisjon, kaller inn partene i arbeidslivet til et møte. Vårt mål er å få gjort enda mer enn vi gjør i dag for å redusere antall deltidsansatte, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

Få utlyste helsefagarbeider-stillinger er på heltid: – Bekrefter at det er en deltidskrise

I det signerte brevet foreslår hun for ordførerne å invitere Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), Sykepleierforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og eventuelt andre aktuelle arbeidstakerorganisasjoner, sammen med kommunens administrasjon.

– Skal vi få flere hele faste stillinger, må vi ha med partene i arbeidslivet. Derfor ber jeg de kalle inn til et møte med lokale fagforeninger for å samarbeide om det viktige arbeidet for å gi ansatte mer trygghet og folk bedre velferdstjenester, sier Stenseng i en uttalelse til NTB på epost.

Forsker: – Hvis alle hadde jobbet i hele stillinger, ville vi plutselig ha for mange ansatte og ikke for få

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor dette kommer nå, svarer hun følgende:

– Dette har jeg jobbet med i ett år, og sammen med Fagforbundets leder Mette Nord har jeg reist i hele landet og snakket om det. Dette er ikke første brev om saken, og det blir heller ikke det siste, fastslår Stenseng.

Partisekretæren vil ikke tallfeste noe mål for arbeidet.

Forrige uke skrev Dagbladet at 3.200 utlyste faste stillinger som helsefagarbeider, var bare 500 heltidsjobber, og at to av ti hadde stillingsbrøk under 20 prosent.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy