JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Oslo har mange medlemmer i utdanningsetaten:

Varselet mot skolebyråd Thorkildsen: – Nå må de som skal forsøke å løse konflikten få ro til å jobbe

BER OM RO: Politisk sekretær i Fagforbundet Oslo mene de som skal jobbe med varslersaken mot Inga Marte Thorkildsen nå må få arbeidsro.

BER OM RO: Politisk sekretær i Fagforbundet Oslo mene de som skal jobbe med varslersaken mot Inga Marte Thorkildsen nå må få arbeidsro.

Erik M. Sundt

– Nå er det viktig at de som skal forsøke å løse denne saken får ro til å gjøre jobben sin, sier politisk sekretær Lasse Skurtveit i Fagforbundet Oslo.

2018092113215820230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Han ønsker ikke å uttale seg om selve varslersaken mot byråd Inga Marte Thorkildsen.

– Vi har ikke sett varselet og vet ikke hvordan det er formulert. Da er det også vanskelig å ha noen klar mening om det, sier han til Fagbladet.

Målstyring koster samfunnet milliarder

Samtidig mener han det nå bør bli mest mulig ro rundt konflikten, både av hensyn til de som skal forsøke å løse den og av hensyn til de som jobber i skolene og barnehagene i Oslo.

– Selv om dette er en konflikt på ledernivå, blir selvsagt også de som jobber direkte med barn og unge berørt, sier han.

Mange av dem som jobber i blant annet barnehagene og SFO, er medlemmer av Fagforbundet.

– Oslo kommune har rutiner og prosedyrer for hvordan varsler skal håndteres. Nå må vi få la disse systemene få virke, sier Lasse Skurtveit.

Nå legger flere kommuner bort stoppeklokka og vil la de ansatte få mer å si

Positive til tillitsreform

Uten å mene noe om selve konflikten, sier Skurtveit at Fagforbundet Oslo i lang tid har vært kritiske til den testbaserte og målstyrte måten som skolene i Oslo har vært styrt etter.

Da de rødgrønne partiene vant lokalvalget i hovedstaden i 2015, begynte de jobben med å innføre en mer tillitsbasert skolepolitikk.

– Tillitsreformen er noe vi i utgangspunktet har vært positive til, sier Skurtveit.

Forsker: – I altfor mange år har de ansatte hengt fra seg hjernen til tørk i garderoben når de kommer på jobb.

Varsel som politisk virkemiddel

I forrige uke ble det levert et varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen fra ledersjiktet i utdanningsetaten i Oslo. Siden har konflikten mellom den politiske og administrative ledelsen av etaten preget mediebildet.

Thorkildsen har fått kritikk for upassende oppførsel, for å favorisere tidligere arbeidsgiver i anskaffelsessaker og for gjengjeldelse mot varslerne. De har på sin side fått kritikk for å bruke varslerinstituttet som politisk virkemiddel og å bruke mediene til å lage en politisk/administrativ konflikt fordi de er uenige i måten byråden ønsker å legge om skolepolitikken i Oslo.

Gunn Karin Gjul om Aps framtidige politikk: Vil ha en tillitsreform i alle kommuner

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy