– Alle tjener på offentlig omsorg

Fagforbundets leder Jan Davidsen er godt fornøyd med at de ansatte på Ammerudlunden sykehjem i Oslo har fått bedre arbeidsforhold. Han mener at også beboere og pårørende vil tjene på dette.

2011090210420720131216165108

tips@fagforbundet.no

Forbundslederen besøkte sykehjemmet i går, og snakket blant andre med Tone Nordheim som har gått opp 60.000 i årslønn etter at Oslo kommune overtok driften av sykehjemmet etter Adecco-skandalene i vinter.

Verdsatt av arbeidsgiver

– Vi forventer at de som jobber her skal vise omsorg og varme for beboerne. Men da må arbeidsgiver sørge for at de ansatte har trygge arbeidsforhold, anstendig lønn og mulighet for kompetanseutvikling, sa Davidsen til Klassekampen under besøket.

Han mener eksemplet Ammerudlunden viser forskjellen mellom offentlig drift og konkurranse mellom private omsorgsselskaper.

– Det er viktig å bli anerkjent på jobben. Men du skal verdsettes også av arbeidsgiveren din. Da har det noe å si om et privat selskap tar et mellomlegg av lønnen din og stikker i egen lomme. Det er grovt sett det de private aktørene gjør, sa Davidsen til Klassekampen.

Tone Nordheim forteller til avisen at hun merker at kommunen har overtatt driften fra Adecco.

– Det er flere ansatte nå. Mange jobbet veldig mye, og har dermed krav på hele stillinger. Og siden vi ikke skal jobbe doble turnuser, må vi være flere for å dekke opp kvelder og helger, sier hun til Klassekampen.

Må fortsatt bla opp til kommunene

Jan Davidsen er opptatt av at de eldre på sykehjemmene skal ha et godt liv og føle seg hjemme.

– Det betyr at de skal kunne gjøre det samme på sykehjemmet som de har gjort hjemme. Min opplevelse er at svært mange sykehjem har kommet mye lenger når det gjelder frihet til å velge. Vi snakker om helt hverdagslige ting som å spise og legge seg når du selv ønsker. Vil du ha en brødskive og se på kveldsnytt, så skal det være en selvfølge, sier Davidsen til VG.

– For å klare dette må man bruke de pengene som trengs på gode tjenester i fellesskapet, ikke på lavere skatter. Man kan ikke få begge deler, sier Davidsen til avisen.

– Det trengs mer penger til flere hele og faste stillinger. Kommunene må bruke den inntektsmuligheten som ligger i eiendomsskatt, og jeg mener regjeringen må fortsette å bla opp mer penger til kommunene. Det er himmelvid forskjell på hverdagen under Erna Solberg og de rødgrønne på dette området, sier Davidsen til VG.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy