- Barn og unge må verdsettes

LO arrangerte i dag for første gang en konferanse om forebyggende barne- og ungdomsarbeid, med utgangspunkt i kommunenes rolle. Responsen var overveldende.

2012062215045520131216193649

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

LO-sekretær Kristian Tangen forteller at konferansen var fulltegnet allerede i mai, med over 100 påmeldte.

– Å forebygge at unge mennesker utvikler problemer, er både menneskelig og samfunnsøkonomisk lønnsomt. LO har en ambisjon om å gjøre dette til en årlig konferanse, sier Tangen.

Utfordringer og muligheter

Hovedtemaet på konferansen var hvordan forebyggende barne- og ungdomsarbeid foregår på kommunalt nivå, og hvilke utfordringer, problemer og muligheter kommunene står overfor i dette arbeidet.

Even Ytterhus, som jobber med kriminalitetsforebygging i Trondheim kommune, og Eivind Fivelsdal fra bydel Alna i Oslo, la begge vekt på behovet for langsiktig arbeid for å redusere kriminalitet og for å nå målet om best mulig oppvekstvilkår.

Blant deltakerne var ansatte i kommunene som jobber i barnehage og skole og barnevern, politikere og representanter for ulike organisasjoner.

Menneskesyn

Fellesorganisasjonen, Fagforbundet og Skolenes Landsforbund var invitert for å si noe om forebygging i kommunene sett fra fagbevegelsens ståsted.

De pekte på viktigheten av god organisering og tverrfaglighet.

– For Fagforbundet dreier dette seg først og fremst om hva slags menneskesyn vi har, sa Mette Henriksen Aas fra Seksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet.

– Barn og unge trenger minst én betydningsfull voksenperson i livet sitt. De som jobber nær barn og ungdom må få muligheten til å være denne personen. Det er viktig at de som jobber med barn og unge blir verdsatt, og det er viktig at de unge selv blir verdsatt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy