– Ordførerne ut av styrene

Hva kan fagbevegelsen lære av korrupsjonssaka der tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen blei dømt til åtte års fengsel for korrupsjon og underslag?

2008021914274520131216040333

– Sjøl om Henriksen har anka og at han derfor ikke er dømt ennå, vil jeg si at dette bekrefter det vi har ment hele tida, ordføreren må ikke sitte i styrene i de kommunale selskapene, sier lederen i Fagforbundet Akershus, Odd-Haldgeir Larsen, i en oppsummering etter dommen mot vannverksdirektør Ivar T. Henriksen.

– Vi må endre styresammensetninga i de kommunale selskapene slik at demokratiet igjen kan råde. Det betyr sjølsagt ikke at vi ikke skal ha folkevalgte i styrene, men altså ikke ordføreren. Han skal utøve eiermakt, ikke styremakt, mener Odd-Haldgeir Larsen.

- Men dere har jo også fått tips opp gjennom åras løp at ikke alt var som det skulle. Hvorfor har ikke Fagforbund reagert?

Vi har reagert, men regimet til Henriksen, som blei bifalt av styrene og representantskapene, har ikke akkurat gjort det lett for ansatte og tillitsvalgte å stå opp og si i fra.

Ifølge Larsen arbeides det nå med å omorganisere selskapene og bygge gode relasjoner mellom de ansatte og ledelsen.

– Så håper jeg vi slipper å se flere ganger at fellskapets midler ikke blir brukt som ei leikegrind i ny-libralismens ånd i framtida, avslutter Odd-Haldgeir Larsen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy