– Provoserende av Navarsete

Samferdelsminister Liv Signe Navarsete har sleivete omgang med uttrykket «sosial dumping», mener Christian Aubert i Transportbedriftenes Landsforening.

2008052317404020131216052215

– TL vil ta avstand fra at den utvikling som har skjedd fra konkurranse ble tillatt og iverksatt i kollektivtransporten i 1994 stemples som sosial dumping, sier Aubert, som er TLs administrerende direktør i.

Regjeringen sendte i dag ut lovforslag som skal sikre ansattes lønns- og arbeidsvilkår ved anbudskonkurranser i kollektivtransporten. Høringsbrevet omtaler forslaget som "lovfesting av forbod mot sosial dumping". Unødig provoserende, mener Aubert.

– Etter vårt syn har bedriftene på en god måte tilpasset seg de nye krav som anbud i kollektivtransporten innebærer, og bedriftene har vært ansvarlige arbeidsgivere innenfor de rammene offentlige oppdragsgivere har gitt, sier han.

Aubert mener det er gjort mye for å harmonisere lønns- og arbeidsforhold i bransjen siden anbud først ble tatt i bruk.

– Uttalelsen kommer også i et noe underlig lys når vi har flere eksempler på at offentlige oppdragsgivere de siste årene har gått til ensidig forlengelse av kontrakter for å unngå å betale økte lønnstillegg til bussjåførene

Transportbedriftenes Landsforening vil sette seg inn i lovforslaget før de kommenterer det i detalj.

– Men noe vi har vært opptatt av, og sannsynligvis kommer til å ta opp i vår høringsuttalelse, er at bedriftene må ha rett til å kreve reforhandling av avtaler hvis det kommer opp forhold bedriften ikke var klar over da de la inn anbudet.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy