Adecco driver fortsatt ulovlig

Tålmodigheten er tynnslitt på Askøy utenfor Bergen. Fortsatt driver Adecco sykehjemmet på stedet med ulovlige turnuser.

2011090613080120131216165255

ola.tommeras@fagforbundet.no

Truer med anmeldelse

Kvart mill. i dagbøter

Kleppestø sykehjem i Askøy er det eneste sykehjemmet som fortsatt drives av bemanningsbyrået Adecco etter skandalene i fjor. I hele år har det blitt reist kritikk for turnusene på stedet. Arbeidstilsynet har påpekt ulovlige turnuser. Fagforbundet likeså. 1. juni innførte kommunen dagbøter på 3.000 kroner.

– Etter alt å dømme så fortsetter de som før, med turnuser fulle av hull. De mangler både sykepleiere og fagpersonell, sier leder av Fagforbundet Askøy, Britt Johansen.

Tirsdag kveld er det formannskapsmøte i kommunen, der det vil bli orientert om utviklingen på det Adecco-drevne sykehjemmet. SVs ordførerkandidat, Silje Guleng, har allerede truet med å anmelde sin egen kommune for å tillate brudd på arbeidsmiljøloven, men avventer orienteringen i kveld.

– Hittil har det ikke vært noe informasjon. Det virker som om kommuneledelsen prøver å kneble saken på grunn av valgkampen, sier hun. Hun er opptatt av at kommunen har ansvaret for hvordan tjenesten drives, og at hun derfor vil anmelde kommunen for at de lar Adecco fortsette.

– Kommunen har et overordnet ansvar for tjenester som finansieres av våre skattepenger, påpeker Guleng.

Dagbøter på 3000 kroner begynte å løpe 1. juni. Det betyr at Adecco har betalt godt over en kvart million kroner til Askøy kommune hittil.

– Kommunen kan ikke bare ta imot dagbøter. Adecco viser veldig liten interesse for å rydde opp. De må snart innse at dette er en useriøs arbeidsgiver, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy