Anbefaler eget byggdrifterfag

I dag tidlig kom meldingen om at byggdrifterfaget, som Fagforbundet og Seksjon samferdsel og teknisk har jobbet tungt med i lang tid, blir anbefalt som eget fag. Både seksjonsleder Stein Guldbrandsen og vaktmester og SST-styremedlem, Svein Morten Sørensen, er svært godt fornøyd.

2009100713454420131214134213

per.flakstad@fagforbundet.no

Svein Morten Sørensen kom med den gledelige nyheten da seksjonenes landskonferanser startet opp igjen etter lunsj onsdag.

Spontan applaus

- Noen ganger er det ålreit, sang Sørensen, og fikk spontan applaus fra de andre delegatene i Seksjon samferdsel og teknisk.

- Dette har vi jobbet med i svært lang tid. Nettopp derfor kjennes det så deilig når saken endelig er i boks, sier han smilende til Fagbladet.

Seksjonsleder Stein Guldbrandsen smiler like bredt: - Dette får vi til fordi vi har engasjerte og dyktige tillitsvalgte og like dyktige og standhaftige ansatte i seksjonsadministrasjonen, sier han.

Sammen har gode krefter ikke latt seg slå ut når ting har buttet imot, men i stedet stått på videre. Gjennom denne innsatsen har de klart å snu også de kreftene som i utgangspunktet var skeptiske, fortsetter han.

- Dette viser at det nytter å nå fram når vi bruker den spisskompetansen som fins i yrkesgruppene og samtidig legger hele Fagforbundets tyngde i saken, sier Guldbrandsen.

Læreplangruppe

Det er Samarbeidsrådet for yrkesopplæring (SRY) som nå har anbefalt å gå videre med faget. Dermed vil det bli nedsatt en læreplangruppe for videre utvikling av faget og læreplanen.

Det er LO ved Fagforbundet, KS, NHO, Rørleggerbedriftenes Landsforening og HSH som har søkt om å få opprette faget.

Søknaden foreslår at faget følger modellen to pluss to, og at det legges til bygg og anleggsteknikk det første skoleåret, og klima, energi og miljø det andre.

Organisasjonene håper og tror at et fagbrev vil bidra til å heve statusen til byggdrifterne, samtidig som det vil trekke ungdom til faget.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt:
Redaksjonen
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy