Årets bibliotek 2011

Tre bibliotek er nominert til Årets biblio­tek 2011: Bokbamsen, helsebiblioteket.no og Regionalt biblioteksamarbeid i Nord-Troms.

2011120512580020131214172219

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Norsk Bibliotekforening deler hvert år ut prisen til et bibliotek som har gått nye veier eller som har utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker/­styrer biblioteket. Vinneren blir kunngjort over nyttår.

Bokbamsen er Øvre Eiker biblioteks organi­sering av et omfattende tilbud til barn. Det hele startet som en tre-årig prosjektstilling i 2001 og er videreført i ordinær drift. Biblio­teket har systematisert sitt arbeid med bokformidling til barn og foreldre. De når alle barna i kommunen og klarer å følge dem opp gjennom oppveksten.

Helsebiblioteket.no er et offentlig finansiert nettsted som samler og gjør nettbaserte, medisinske kunnskapsressurser tilgjengelig for absolutt alle. Nettstedet ble lansert i 2006.

Regionalt biblioteksamarbeid i Nord-Troms er den tredje nominerte. Seks kommuner i regionen har vedtatt et forpliktende samarbeid gjennom en felles bibliotekplan. Planen legges særlig vekt på å tilrette­legge folkebibliotekene som studiebibliotek for voksne som tar desentralisert utdanning. Den felles bibliotekplanen har også ført til at to av kommunene med 50 prosent biblio­teksjefstillinger nå har 100 prosent biblioteksjefstillinger. Målet er å utvikle skolebibliotekene slik at de kan videreformidle folke­bibliotekenes tilbud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy