JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vis respekt, dropp mobilen

DROPP: Det er respektløst å sitte med mobilen når andre har noe de gjerne vil fortelle, mener innleggsforfatteren.

DROPP: Det er respektløst å sitte med mobilen når andre har noe de gjerne vil fortelle, mener innleggsforfatteren.

Max Pixel

– Jeg forstår at noen av oss MÅ være tilgjengelige mesteparten av døgnet, men gjelder dette for oss alle? spør forfatteren av dette innlegget.

2017041811373420230821171436

tips@fagbladet.no

Før i tiden var det et statussymbol det å være tilgjengelig på mobiltelefon – døgnet rundt. Da viste man at man «var» noe/ hadde oppnådd noe. «Jeg er så viktig at de bare MÅ ha tak i meg, uansett tid på døgnet.»

Nå for tiden opplever jeg en annen trend, nemlig det å vise at man ikke alltid er til disposisjon for andre. «Jeg har tatt kontroll over mitt eget liv, og er ikke mer tilgjengelig enn jeg selv føler for å være».

Jeg forstår at noen av oss MÅ være tilgjengelige mesteparten av døgnet, men gjelder dette for oss alle?

Noe av det som irriterer meg aller mest, er «mobiltafseren» i et møte.

Altså; jeg opplever det som direkte uhøflig når noen, midt i en forelesning/ informasjonsmøte osv, blir sittende og tukle med mobilen eller ta samtaler mens andre prøver å få med seg den informasjonen man egentlig kom dit for.

I vår teknologiske hverdag så bør alle ha lært seg kunsten å stille inn svareren på «Jeg er dessverre opptatt nå, men jeg ringer deg etterpå.» Vi har da tross alt takket ja til å delta på dette møtet/ seminaret og har satt av tid i kalenderen til det. Og hvis det viser seg at du venter så mange samtaler eller avgjørelser akkurat i den timen møtet varer – så meld avbud til møtet, da. Vis litt respekt for den som har kalt inn til møtet, og for dem som deltar på møtet.

Det er svært demotiverende for en møteinnkaller/ foreleser å skue utover møterommet og se at en person til stadighet sitter med øynene ned i mobilen…og enda verre blir det hvis du faktisk kjenner igjen logoen til TV2 eller Facebook på personens mobil.

Jeg tenker sånn at når noen har jobbet lenge i forkant med å planlegge dette møtet, så vis da dem den respekten ved å lytte til hva de har å si?

Det kommer jo som regel alltid pauser på et møte/ i et seminar hvor mobilen kan sjekkes?

Ja, jeg vet…Noen har små barn og det hender jo at barnehagen eller skolen ringer og du må av sted. Men jeg tenker at småbarnsforeldre ofte har lært seg teknikken med å stille den inn på lydløs og så heller kaste et blikk på displayet når den ringer. Er det da barnehgen eller skolen, så javel – greit, gå ut av møterommet og svar.

Men seriøst; å sitte der og surfe på Facebook og TV2 bare fordi du fikk lyst…midt under møtet??

Oppfordring til mobiltafsere: Neste gang du selv holder et møte eller seminar, ta deg da tid et lite øyeblikk og titt utover møterommet. Hvor mange ser du som sitter og ikke følger med på deg og det du hadde lyst til å formidle, men heller sitter med bøyd nakke og småflirer av en eller annen koselig videosnutt på Facebook? Og hva gjør det med deg?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy