Bare heltid i Sunndal

Sunndal kommune åpner snart en ny sjukehjemsavdeling for personer med demens. Alle de 24 som skal ansettes, får hundre prosent stilling.

2007121111002020131216031638

På bakgrunn av løftene foran kommunevalget oppfordret Fagforbundet politikerne til å endre på den opprinnelige bemanningsplanen slik at alle som fikk jobb ved kommunens nye demensavdeling, skulle få full stilling. Flertallet i kommunestyret stemte for en slik løsning.

Områdetillitsvalgt i Pleie- og omsorgstjenesten, Sissel Bjørnhjell, opplyser at Fagforbundet og de andre store arbeidstakerorganisasjonene er involvert hele veien i alle ansettelsessaker i kommunen.

– Vi arbeider nå for å få tak i 12 personer med høgskoleutdanning og like mange med fagbrev innen helse- og sosialfag, og håper at alt er på plass ved påsketider 2008.

Bemanningen skal være lik både midtuke og helg. Den opprinnelige bemanningsplanen skal følges, men politikerne ønsker at differansen som oppstod fordi alle skal ha full stilling, skal brukes til å styrke tjenesten i de andre avdelingene og dekke opp for fravær i hele tjenesten. Politikerne vil også at det skal utarbeides turnusplaner i samarbeid med tillitsvalgte som skal være forutsigbar for de ansatte.

– Vi har nå fått en unik mulighet til å prøve ut noe vi har drømt om i mange år, sier Bjørnhjell, som er svært fornøyd med at også arbeidsgiver tenker i hele stillinger så langt det lar seg gjøre.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy