Drømmedag for Erna

4. september tok Fagforbundet avdeling 490 Hedmark fylkeskommune med seg Erna Andersen (80) til Stortinget. Erna er en sprek 80 åring som bor i omsorgsbolig i Ottestad. Hun hadde et sterkt ønske om å få se Stortinget, og Fagforbundet tok dama med seg slik at hun skulle få ønsket sitt oppfylt, skriver Fagforbundets avdeling 490.

2007090615291120131216020817

– Dette skulle vi ønske at kommunens ansatte kunne bidratt med slike opplevelser for Erna og andre som mottar kommunale tjenester. Slik det er i dag, er kommunens omsorgsarbeidere nødt til å løpe fra bruker til bruker for å få sine oppgaver gjennomført. Det er i alle fall ikke snakk om noen tur på Stortinget eller et besøk til gode venner med bistand fra kommunen. Vi håper det blir større muligheter for slikt i framtida, sier leder for Fagforbundet Hedmark fylkeskommune, Hege S. Søberg

Til Stortinget

– Vi ble klar over at Erna Andersen, som er vårt medlem, hadde et sterkt ønske om å reise på Stortinget. Hun har nå fått møte Eirin Faldet, som tok oss med på en omvisning på Stortinget og en prat over en kaffe etterpå. Eirin Faldet fortalte historien bak Stortinget og de demokratiske og politiske prinsipper. Hun fortalte mer enn gjerne gode historier fra det politiske liv og satte politikken i sammenheng med hverdagen som vi alle lever i. Høytidsstemningen fra Stortinget koblet med vanlige folks liv gir samfunnsengasjementet et perspektiv som mange flere kunne hatt glede av å oppleve.

Kvalitet

– Fagforbundet er opptatt av at brukere av kommunale tjenester skal kunne leve et nærmest mulig normalt liv. Det er viktig at vi i valgkampen får fremme våre krav overfor de som skal bli våre nye folkevalgte. Nok penger og god organisering er nøkkelen til god kvalitet i kommunale tjenester. Her kan brukere, ansatte og politisk valgte finne gode løsninger sammen. Trepartsamarbeid er riktig for best mulig kvalitet i kommunen, mener Hege S. Søberg. – Vår drøm for framtida, er at kommunen skal ha tid og ressurser til å gi sine brukere mulighet til opplevelser på lik linje med oss andre. Kommunens brukere skal kunne besøke sin familie og sine venner når det passer best- som alle andre. De skal ha anledning til å handle det de vil når de vil - som oss andre. Fagforbundet krever mer ressurser til kommunene- for enda bedre kvalitet i de kommunale tjenestene. – Vi understreker at også de ansattes faglige integritet og ønske om å kunne yte de beste tjenestene står i sentrum. Å kunne gå hjem fra jobb og virkelig vite at du har hatt tid og anledning til å gi brukerne en reell mulighet til et anstendig liv, det gir jobben din en verdighet utover det vi opplever i dag. Erna ønsket å se Stortinget, Fagforbundet sørger for at denne drømmen blir virkelighet denne gangen. Neste kan det være kommunens brukertjenester som kan by på opplevelser for sine brukere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy