En musikal for folk flest

Vanlige folks liv og arbeid er i fokus i en storslått musikal på Byterminalen i Stavanger i slutten av mai.

2008021213202620131216035722

LO i Stavanger har tatt initiativet og mobilisert næringslivet i byen til et unikt spleiselag. Fagorganiserte og bedrifter i byen har opprettet stiftelsen Arbeid & Kultur som tilbyr musikalen «Byterminalen». Den er en av de største satsingene i Stavangerregionen som Europeisk kulturby.

Gunnar Roalkvam er tekstforfatter, Håkon Berge komponerer musikken, og regien vil Bentein Baardsson stå for. Musikalen skal handle om folks mål, om deres liv og drømmer. Musikere fra Stavanger symfoniorkester spiller, denne gang i uvante omgivelser. Musikalen skal ikke oppføres i et striglet konserthus, scenen er selve Byterminalen, der folk ferdes midt i travelheten.

– Handlingen skal gjøre oss stolte over oss selv og våre forfedre, som har bygget opp vår region til den vidsynte og internasjonale regionen den har blitt. Til en «Open Port» – som er motto for kulturhovedstadsåret – gjøre oss bevisst på verdier som fellesskap og sosialt medansvar, sier distriktssekretær og ildsjel Øystein Hansen i LO Rogaland.

Han håper satsingen får varig virkning. Meningen er å utvikle også en del mindre prosjekter der ungdom med musikk, dans og drama på videregående skole trekkes inn.

LOs sentrale kulturutvalg har bevilget 75.000 kroner og Fagforbundet har gitt 50.000 for å realisere «Byterminalen».

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy