Enighet om arbeidstid i Trondheim

Rådmannen og tillitsvalgte i Trondheim ble onsdag enige om en rammeavtale om dispensasjon fra arbeidsmiljølovens regler om arbeidstid.

2011100609195320131216171303

tips@fagforbundet.no

Den ferske avtalen om dispensasjon fra arbeidstidsbestemmelsene gjelder bare i tilfeller der ordinære turnuser vil føre til at brukerne ikke får tilstrekkelig omsorg og pleie, opplyser partene, ifølge NTB.

Partene har vært i forhandlinger siden i mars, da det ble avdekket brudd på arbeidsmiljøloven ved flere helseinstitusjoner i Trondheim.

Fagforbundet slo alarm om ulovlig overtid blant vikarer i februar. En rapport avdekket over 26 000 brudd på arbeidstidsbestemmelsene i 2010 og begynnelsen av 2011. De fleste tilfellene gjaldt ansatte med stillingsprosent på 20 prosent eller mindre.

I august vedtok bystyret i Trondheim å øke grunnbemanningen slik at 70 prosent av naturlig fravær kan bli dekket av egne ansatte. I tillegg skulle alle ansatte tilbys en stilling som samsvarte med den faktiske arbeidsmengden de siste 15 månedene.

I september ble Trondheim kommune anmeldt av Arbeidstilsynet for brudd på arbeidsmiljøloven. Brudden gjaldt både kommunalt ansatte og ansatte i vikarbyrå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy