Overtar etter Stein Reegård

Roger Bjørnstad blir ny sjeføkonom i LO

Roger Bjørnstad tar over etter Stein Reegård fra 15. mars

Roger Bjørnstad tar over etter Stein Reegård fra 15. mars

Ole Palmstrøm

Roger Bjørnstad tar over for Stein Reegård fra 15. mars.

2017010912240020170110131119

sym@lomedia.no

Han vil tiltre stillingen 15. mars 2017. Han kommer fra stillingen som sjeføkonom og administrerende direktør i Samfunnsøkonomisk analyse. Han er også leder for Senter for lønnsdannelse. Selv får han en årslønn på 1.450.000 kroner i LO.

• Følg oss på Facebook

Bredt arbeidsområde

Bjørnstad er samfunnsøkonom med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Han har bred forskererfaring fra Statistisk sentralbyrå via ECON, etableringen av Samfunnsøkonomisk analyse og etter hvert samarbeid med Fafo i Senter for lønnsdannelse.

Han spesialiserte seg tidlig på lønnsdannelse og makroøkonomisk politikk, men har senere hatt et bredt arbeidsområde med en rekke forsknings- og utredningsoppdrag, blant annet knyttet til utdanning og arbeidsmarked for offentlig sektor og fagbevegelsen.

Bjørnstad har viktig erfaring som bidragsyter i Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene, foreleser på Universitetet og for organisasjoner i arbeidslivet. Han har også bedriftsledererfaring fra Samfunnsøkonomisk analyse med et titall ansatte, og prosjektledererfaring fra samspill med bedrifter, forskningsinstitusjoner og offentlige myndigheter.

Få nyhetsbrevet vårt

Viktig rådgiver

Reegård har i løpet av sin funksjonstid vært en viktig rådgiver for LO-ledelsen i den økonomiske politikken, blant annet knyttet til oppryddingen i norsk økonomi etter jappetiden gjennom Solidaritetsalternativet, etableringen av oljefond og handlingsregel og myndighetens håndtering av finanskrisa.

Stein Reegård har, etter over 20 år som sjeføkonom, ønsket å slippe til nye krefter og vil selv arbeide videre for LO blant annet med internasjonale økonomiske spørsmål. Han fortsetter som seniorrådgiver i LO.

Nå øker skatten på kjøring med egen bil i jobben

Kronikere får skatteøkning fra 1. januar

1500 uføre får økt pensjon og etterbetalt

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy