Fare for streik ved private sykehjem

Fagforbundet har varslet at det tar ut 86 ansatte ved 13 private sykehjem i streik fra onsdag morgen hvis meklingen med NHO Service ikke gir resultat.

2010102509421020131216142550

per.flakstad@fagforbundet.no

Frist natt til onsdag

Ikke gjennomslag

Fagforbundet meldte fredag 22.oktober sitt streikeuttak ved en eventuell konflikt i forhandlingene om pleie- og omsorgsoverenskomsten til motparten NHO service.

Fagforbundet tar ut i alt 86 personer ved 13 sykehjem. Streikeuttaket utgjør etter Fagforbundets meningen ingen trussel mot liv og helse.

Flest ansatte er tatt ut ved Risenga bo og omsorgssenter i Asker (14), Luranetunet omsorgsdrift i Os (13), og ved Søreide sykehjem i Fana (12).

Fagforbundet og NHO service er innkalt til Riksmeklingsmannen mandag 25. og torsdag 26. oktober for å mekle pleie- og omsorgsoverenskomsten. Meklingsfristen går ut kl 24.00 natt til onsdag

Om partene ikke finner fram til en løsning vil streiken starte fra arbeidstidens begynnelse onsdag morgen.

Fagforbundet brøt forhandlingene 31. august.

– Vi fikk ikke gjennomslag for et nytt lønnssystem basert på garanterte minstelønnssatser slik vi har i offentlig sektor, og derfor brøt vi, sier Fagforbundets rådgiver i forhandlingsenheten, Unni Rasmussen til Fagbladet.

– Vi krevde de samme tilleggene som i offentlig sektor og en omlegging til mistelønnssatser, samt de samme bestemmelsene når det gjelder lønn under sykdom og ved foreldrepermisjoner som vi har i offentlig sektor, fortsetter hun

Ifølge Rasmussen kom ikke NHO Service med noe reelt tilbud, men ønsket å beholde dagens overenskomst og de samme lønnstilleggene som frontfagene i NHO har fått. De tilleggene er langt lavere enn resultatet i offentlig sektor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy