Foreslår økt bruk av politiattester i barnevernet

I dag kan mennesker som har begått seksuelle overgrep mot barn utelukkes fra arbeid i barnevernet. Hvis departementet får det som de ønsker, skal også mennesker som har begått volds,- rans- eller narkotikaforbrytelser utelukkes.

2010052013215320131214143950

Forslaget om å utvide barnelovens regler om krav til politiattester ble sendt ut på høring i midten av mai. Fristen for å uttale seg er 12. august.

– vi må gjøre det vi kan for at barn ikke blir utsatt for overgrep og uakseptabel oppførsel fra omsorgspersoner. Ved å utvide bruken av politiattester til å gjelde flere lovbrudd, vil vi i større grad kunne sile ut personer som er uegnet for arbeid med barn og unge, sa barne, - likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken da forslaget ble sendt ut på høring.

Forslaget ble departementet er i tråd med den nylig vedtatte politiregisterlovens regler om barneomsorgsattester. Forslaget presiserer også at det skal kreves politiattester fra alle som utfører oppgaver i barnevernet når oppgavene innebærer direkte kontakt med barn og unge som omfattes av loven.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy