Fylkeslag med støtte til Fagbladet

Fagforbundet i Sogn og Fjordane advarer mot å opptre «kontrollerende» i forhold til Fagbladet. AU-medlem Stein Gulbrandsen avviser på sin side at det er konflikt om redaktørplakaten.

2007120612512720131216031410

Det har vakt reaksjoner i Fagforbundet at forbundsstyret i oktober diskuterte en skisse til sammenslåing av organisasjonens informasjonsavdeling med redaksjonen i Fagbladet. Nå advarer et av forbundets fylkeslag mot å gripe inn i bladet gjøren og laden.

– Fagbladet rangerer høgt som fri og uavhengig fagpresse. Styret i Fagforbundet Sogn og Fjordane er stolte av den kvaliteten Fagbladet representerer og åtvarar sterkt mot nokon form for innskrenkning i forhold til dette. Vi vil ikkje at Fagforbundet skal vere - eller bli oppfatta som kontrollerande i ei så viktig sak, heter det i en uttalelse fra fylkesstyremøtet i Fagforbundet Sogn og Fjordane denne uken.

Uttalelsen er signert nestleder Randi Munch Aanonsen.

Les hele uttalelsen her.

Vil samordne ressurser

Samtidig har et innlegg blitt sendt ut til Fagforbundets organisasjon i dag. Innlegget, som er signert arbeidsutvalgets medlem Stein Guldbrandsen, sier at skissen som nå blir diskutert bygger på et vedtak fra 2005 om samordning av de om lag 40 millioner kroner Fagforbundet bruker på Fagbladet og informasjonsavdelingen.

– Det har helt siden budsjettvedtaket desember 2005 vært forsøkt å få Fagbladet og informasjonsavdelingen til å fremme et samlet forslag om hvordan ressursene samlet kan utnyttes mer rasjonelt. Arbeidet har ikke gitt resultat, skriver Gulbrandsen.

Plakaten skal bestå

Guldbrandsen sier at dette er et spørsmål om samlet ressursforvaltning, og at Fagbladet fortsatt skal redigeres etter redaktørplakaten.

– Debatten handler om en best mulig og samlet utnytting av kommunikasjonsressursene, skriver han.

Les hele Stein Gulbrandsens innlegg her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy