Hedmarksheder til Karin Andersen

Hun trodde hun skulle holde en valgkampappell, men i stedet ble SVs stortingspolitiker fra Hedmark, Karin Andersen, kåret til «Arbeiderkvinnen 2013» av Fagforbundet Hedmark.

2013082819122120131216233907

per.flakstad@fagforbundet.no

Det har vært en tung valgkamp så langt for SV og Karin Andersen, men onsdag kveld fikk hun en stor opptur. På en samling for ledere og hovedtillitsvalgte i Fagforbundet Hedmark, fikk hun stående applaus da hun fikk en hederspris i forbindelse med 100 års-jubileet for kvinnenes stemmerett.

Fortjent pris

- Vi ønsker å gi en hederspris til en kvinne som i all sin tid har vist et stort engasjement med utgangspunkt i fagbevelsens ideologi, som alltid har stått på for de svakestes rettigheter, og for at folk skal få sjukelønn, uføretrygd, som har jobbet utrettelig for god intergrering av nye landsmenn, for likestilling og for kvinners rettigheter. Slik kunne jeg fortsette i det uendelige, sa leder i Fagforbundet Hedmark, Karin Mathisen, mens en stadig mer rødøyd SV-politiker begynte å skjønne hva som skulle skje.

Hun ble også hyllet av Tor Karset, tidligere vinner av LOs kulturpris, som stilte opp med en nyskrevet sang til henne.

- En meget velfortjent pris, konkluderte Karin Mathisen.

Ga penger til barn i Syria

- Vanligvis pleier jeg ikke å ha vanskelig for å finne ord, men nå er jeg helt målløs, sa Karin Andersen.

- Denne prisen er en anerkjennelse som jeg setter veldig stor pris på. Samtidig har vil jeg gjerne dele prisen med dere, for det er jo dere som i det daglige utfører de viktige jobbene som gjør at velferdssamfunnet fungerer, fortsatte hun.

I tillegg til hederen og et trykk, fikk Karin Andersen og 10.000 kroner som hun kunne dele ut til et godt formål. Spontant sa hun at hun ønsket å gi pengene videre til Norsk Folkehjelp for at de skulle bruke dem til å hjelpe barn i Syria.

- Det som skjer der er så forferdelig at det er vanskelig å fatte. Og som ofte ellers er det barna som lider. Derfor ønsker jeg at pengene blir brukt på dem, sa Andersen.

Advarte mot privatisering

Hun rakk også å holde appellen som hun var invitert for å holde, og hun hadde med seg to pappfigurer: «Hjelpepleieren Hilde» og «kaksen Kaare». – Hvis pleie- og omsorgsarbeidet blir konkurranseutsatt og privatisert, slik høyrekreften ønsker, vil Hilde helt sikkert få en mye dårligere pensjon, og sannsynligvis også dårligere lønn. Samtidig vil Kaare få muligheten til å tjene seg rik. Hvofor skal vi bruke fellesskapets penger på å gjøre noen rike på omsorg, mens de som utfører den viktige jobben kommer dårligere ut, spurte Andersen.

Frykter for lokalsykesene med høyreseier

I Hedmark har valgkampen blant annet dreid seg om å bevare lokalsykehusene på Tynset og i Kongsvinger. Karin Andersen har engasjert seg i begge sakene, og tidligere i uka sa helseminister Jonas Gahr Støre at det var uaktelt å gjøre noe med sjukehuset på Tynset.

- Det er veldig bra, sa Andersen til Fagbladet, og la samtidig til at helseministeren burde bruke posisjonen som heleforetakets generalforsamlig og sørge for forpliktende vedtak.

- Først da vil folk kjenne seg helt trygge, sa hun.

Hun frykter for lokalsykehusenes framtid hvis høyresiden vinner valget.

- Hvis det blir fritt fram for å drive private klinikker på det offentliges regning, slik Høyre og Frp vil, kommer de offentlige sykehusene til å bli tappet for penger og ikke minst fagpersonell. I en slik framtid ser det ikke så lyst ut for å beholde et sykehus på for eksempel Tynset. Jeg tror heller ikke at det vil bli etablert mange private klinikker der hvis lokalsykehuset skulle forsvinne, sa Karin Andersen og ba folk tenke nøye over dette før de plukker en stemmeseddel 9. september.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy