Helsedirektoratet lanserer demens-kampanje

Et tryggere liv med demens, er målet til Helsedirektoratets nye kampanje rettet mot personer med demens og deres pårørende.

2013040317221120131216221511

vegard.velle@fagforbundet.no

Hovedmålet med kampanjen er at folk skal snakke sammen om demens, og at man ved mistanke om demenssykdom oppsøker fastlegen tidlig for utredning og diagnostisering.

I dag er det omtrent 71.000 personer med demens. I 2040 vil tallet være doblet. Demens er ikke noe vi bare får når vi blir gamle. Demens er en hjernesykdom som kan ramme både yngre og eldre.

– Det er noe å feire at vi stadig blir eldre i dette landet. Samtidig må vi huske på at alle har en rett til å bli sett og bli behandlet individuelt, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre, som åpnet kampanjen "Ta samtalen".

Ved demens er det mange som blir berørt, mange flere enn den som lider av demens. De pårørende må i fokus i mye sterkere grad enn i dag, påpeker Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy