Huskeliste ved streik


2008052214150220131216052049

Din arbeidsgiver får beskjed om at din yrkesgruppe er tatt ut i streik direkte fra Fagforbundet sentralt. Din lokale forening har gitt arbeidsgiver navnelistene over de som er tatt ut.

Arbeidsgiver har også fått beskjed om streikestart. Den kan begynne fra og med kl. 06.00 fredag 23. april. Den kan begynne litt seinere hvis de mekler på overtid. Følg med på Fagforbundet.no/Fagbladet.no eller Grønn linje 800 33 410.

Dersom arbeidsgiver krever det må du levere fra deg nøklene til kontoret.

Streikevakt

Din oppgave er å orientere publikum om årsaken til den lovlige arbeidskonflikten.

Du har plikt til å møte opp på streikevaktene du er satt opp på. Dersom du er forhindret er det viktig at du melder fra til streikekomiteen.

Lønn

Du får ikke lønn fra arbeidsgiver når du er i streik, men du får streikestønad fra Fagforbundet. Den er på 70 prosent av nettolønna. Du betaler altså ikke skatt.

Sykepenger

Medlemmer som er sykemeldte før streiken får lønn under sykdom på vanlig måte. Blir du syk etter at du har fått beskjed om at du er tatt ut, ikke bruk egenmelding. Du må skaffe deg en sykemelding fra lege.

De som blir sykemeldt etter at streiken er i gang og som er tatt ut i streik, har ikke krav på sykepenger, men vil i stedet få streikestønad.

Ferie

Dersom din ferie er avtalt med arbeidsgiver før det er meldt plassfratredelse for deg, kan du ta ferie på vanlig måte. Det sammen gjelder de som er på ferie når streiken starter.

Dersom ferien ikke er fastsatt før plassoppsigelsen har du ikke krav på å få avviklet den så lenge streiken pågår.

Permisjoner

Permisjoner med hel eller delvis lønn som er innvilget før streiken er påbegynt blir ikke stoppet av streiken. Det kan være svangerskaps-, omsorgs- eller studiepermisjon, militærtjeneste.

Dispensasjoner

Dersom du er gitt dispensasjon fra streiken, vil du få medling om det fra streikekomiteen. Du må ikke arbeide før en slik melding foreligger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy