Journaliststipend til Mohammed Omer

En av Fagbladets faste gjesteskribenter, den palestinske fotografen og journalisten Mohammed Omer, er tildelt et treårig stipend fra Stipendfondet for palestinske journalister.

2010101414213120131216142101

kirsti.knudsen@fagforbundet.no

Internasjonalt anerkjent

Prestisjetunge priser

Stipendet er på 450.000 kroner og er for perioden 2010–2012. Initiativtakerne til fondet er Norsk Journalistlag, Morgenbladet, Norsk Folkehjelp og enkeltpersoner. Målet er å sette søkelyset på den frie presses kår, og å støtte opp om uavhengig journalistikk i en region der pressefriheten trues av sensur og selvsensur, og der internasjonale avtaler som skal gi rettssikkerhet og beskyttelse for journalister, ikke respekteres.

Omer, som er fra Rafah på Gaza-stripen, har i flere år skrevet for internasjonale nyhetsmedier, og driver også nettsiden Rafah Today. I Norge har han skrevet for Morgenbladet, Ny Tid og Dagsavisen, og han er gjesteskribent i Fagbladet.

Omer har også arbeidet som programkoordinator for Norsk Folkehjelp i Gaza. Han har vært invitert til flere foredragsturneer i USA, blant annet til Harvard-universitetet og Michigan Institute of Technology.

Mohammed Omer ble i 2008 tildelt Martha Gellhorn-prisen for journalistikk, og i 2009 mottok han Den norske PEN-klubbens Ozzietzky-pris. Prisutdelerne har lagt vekt på at Omer er en stemme for befolkningen i Gaza, for de tause – for dem som har vært glemt av mange i verdenssamfunnet.

Med tildelingen av stipendiet ønsker Stipendfondet for palestinske journalister å berømme en palestinsk journalists mot og integritet, og å gi inspirasjon til ham og hans palestinske kolleger.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt:
Redaksjonen
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy