Kommune leaser vanningeniører

Ski kommune i Akershus skal bruke 450 millioner på vann og avløp de neste årene, men må lease ingeniører for å klare tidsplanen.

2012031613090320131216184007

tips@fagforbundet.no

– Som de fleste andre kommuner sliter vi på ingeniørsiden. Derfor samarbeider vi nå med advokatfirmaet Hovind om en leasingavtale for tre til fem ingeniører, sier virksomhetsleder kommunalteknikk, Jørn Stamm, til Østlandets blad.

– Siden denne jobben er såpass stor, måtte den ut på såkalt internasjonalt anbud. Derfor har ting tatt litt tid. Selv utlysningen vil bli lagt ut før ferien, og så håper jeg at ingeniørene vil være på plass til høsten, fortsetter han.

Ny metode

Det er mange kilometer rør som skal byttes i Ski de kommende årene. Kommunen skal bruke en ny metode som blir kalt for «no dig». Den går – litt forenklet – ut på å trekke nye rør gjennom de gamle. Dermed reduseres behovet for å grave lange grøfter. I stedet må det graves to steder – mellom rørstrekkene.

Arbeidene etter den nye metoden startet i forrige uke.

Det er et entreprenørfirma som skal stå for selve utskiftningen, men alle forberedelsene i forkant gjøres av kommunens egne ansatte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy