Krever åpenhet rundt vikarbyrådirektivet

Fagforbundet er en av mange organisasjoner i fagbevegelsen som sammen med SV krever at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm offentliggjør de juridiske vurderingene rundt vikarbyrådirektivet.

2012021412041120131216182305

tips@fagforbundet.no

I går krevde SV-politiker Karin Andersen at Bjurstrøm og resten av regjeringen legger alle kort på bordet.

– Det er såpass stor usikkerhet rundt følgene av vikarbyrådirektivet at alle berørte parter bør få innsyn i de juridiske vurderingene, sier Andersen til NRK.

Så godt som hele fagbevegelsen er bekymret for at arbeidsmiljølovens bestemmelser om faste stillinger kan bli svekket og åpne for mer utrygge ansettelsesforhold hvis Norge implementerer EUS vikarbyrådirektiv i norsk lov.

Hanne Bjurstrøm selv, og flere Ap-politikere, har uttalt at jurister i både Utenriksdepartementet, Arbeidsdepartementet og Justisdepartementet har vurdert det slik at vikarbyrådirektivet ikke vil føre til endringer i arbeidsmiljøloven.

Men disse vurderingene er ikke blitt offentliggjort.

Derfor krever SV, med Fagforbundet, Fellesforbundet, Fellesorganisasjonen, Norsk Transportarbeiderforbund, Unio, YS, El og IT-forbundet og Norsk sykepleierforbund at de juridiske vurderingene blir offentliggjort.

Normalt sett er disse dokumentene en del av regjeringens interne saksbehandling, men ifølge NRK vurderer Arbeidsdepartementet forløpende om dokumentene kan offentliggjøres.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy