Kristian Tangen tar ikke gjenvalg

Den nybakte pappaen velger familien framfor pendling og fire nye år i LOs ledelse.

2013022714325720131216215506

sym@lomedia.no

LO-sekretær Kristian Tangen ga i dag beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg i LOs ledelse. Som LO-Aktuelt skrev i forrige utgave var Tangen den eneste i LO-ledelse som ikke hadde offentliggjort om han ville gå løs på nye fire år eller ikke. Etter en grundig prosess ble konklusjonen at den tidligere lederen i Fagforbundet Ungdom takker nei.

Og han legger ikke skjul på at det å bli far gjorde valget enklere.

- For meg er dette det eneste riktige alternativet. Skulle jeg fortsatt i LO-ledelsen ville det betydd fire nye år med pendling mellom Trondheim og Oslo. Det ville begrenset muligheten til å ta del i sønnen min sin oppvekst disse årene, sier han til LO-Aktuelt/FriFagbevegelse.no.

Og han påpeker at det også ville ført til en skjev arbeidsfordeling hjemme.

- Det føles ikke riktig for meg at familien skal komme i andre rekke etter jobben.

Det betyr ikke at Tangen mener det er umulig å kombinere et topptillitsverv i fagbevegelsen med å være småbarnsforeldre.

- Men for min egen del, som bosatt i Trondheim, føles det nå mest riktig å være tett på familien.

Kristian Tangen ble valgt inn i LOs ledelse på kongressen i 2009. Han fikk da permisjon fra jobben som LOs distriktssekretær i Sør-Trøndelag.

- Jeg er jo i en fantastisk situasjon hvor jeg i dag har kjempeinteressante oppgaver i LO-ledelsen og har muligheten til å gå tilbake til en flott jobb i Trondheim. Fagbevegelsen har en viktig rolle å spille i utviklingen av Trøndelag og jeg gleder meg til å bidra i det arbeidet i sammen med lokale fagforeninger og LOs lokalorganisasjoner, sier Tangen.

Kristian Tangen er bare 37 år gammel og er ett av navnene som er flittig nevnt når det gjelder framtidige topplederverv i både LO og Fagforbundet. På spørsmål fra LO-Aktuelt om dagens beslutning betyr at han i framtida ikke er kandidat til sentrale posisjoner i fagbevegelsen, svarer han at i dag er det ingen aktuell problemstilling.

- På den første arbeidsdagen min etter at jeg ble far følte jeg at det var riktig å fortelle at jeg ikke stiller til gjenvalg ved kongressen i mai. Nå gleder jeg til å gå tilbake til jobben min som LOs distriktssekretær i Sør-Trøndelag. Og ikke minst være far for Sigve, fastslår Kristian Tangen.

Født 7. desember 1975

Utdannet omsorgsarbeider

Leder i Fagforbundet Ungdom 2003-2007.

LOs distriktssekretær i Sør-Trøndelag (2008).

Valgt som LO-sekretær i 2009.

Styreleder i Framfylkingen og Arbeiderbevegelsens Folkehøyskole Ringsaker.

Ansvarsområder i LO: Akan, barnevern, boligpolitikk, ungdom, Framfylkingen, bedriftsdemokrati, nasjonalt fagskoleråd, ungt entreprenørskap, Samarbeid mot svart økonomi, reiseliv og nærings- og industripolitikk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy