La 100 blomster blomstre

De er hundre år til sammen, eldstemann Rolf Skirbekk (77) og yngstedame Malin Frøyna (23). Hun er på landsmøtet for første gang, han for niende.

2013111509251920131213204913

titti.brun@fagforbundet.no

Malin ble huket inn av en tillitsvalgt allerede som lærling i kontorfag. Raskt ble hun aktiv og sitter nå som leder av ungdomsutvalget i Aust-Agder.

– Jeg liker å ordne opp og si fra når ting ikke er ok; da er ikke veien lang til å bli tillitsvalgt. Jeg liker orden, sier hun med et smil.

Som yngste delegat har hun talt de unges sak fra talerstolen.

– Jeg snakket varmt for forslaget om å gi ungdomssekretæren tale- og forslagsrett på landsmøtet. Alle sier ungdommen er framtida. Men vi er her nå, påpeker Malin.

Rolf Skirbekk har vært LO-medlem i nesten 60 år, og vært fylkesleder for Fagforbundet i Hedmark i 20 av dem. Han har deltatt på ni landsmøter. Han er bekymret for velferdsstaten, men får pågangsmot i landsmøtesalen.

– Den blåblå regjeringen er allerede i gang med å rasere alt vi har bygd opp. Men jeg blir glad når jeg hører de politiske innledningene og ser delegatenes engasjement. Det viser vilje til å kjempe, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy