LO samles til støttedemonstrasjon

LOs forbund i Stavanger samles i ettermiddag til en fanemarkering utenfor Sentrum røntgeninstitutt i oljebyen, til støtte for de streikende.

2008022013185420131216040429

De ansatte ved Sentrum røntgeninstitutt i Stavanger gikk ut i streik den 15. februar i år, med krav om å få tariffavtale på arbeidsplassen.

Røntgeninstituttet har rundt 230 ansatte fordelt på sine virksomheter i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. 25 av de ansatte er organisert i Fagforbundet, og det er disse som nå krever tariffavtale på sine arbeidsplasser. Men AFP-ordningen passer ikke inn i virksomheten, mener arbeidsgiveren, som derfor har avslått kravet om tariffavtale.

– Ikke hørt et pip

Siden streiken startet har ikke Fagforbundet hørt et pip fra Sentrum røntgeninstitutt, forteller Bernth Harry Eliassen, rådgiver ved Fagforbundets kompetansesenter i Stavanger.

– Derfor kommer heller ikke vi til å ta mer kontakt inntil videre, men vi følger utviklingen hver dag. Streikeviljen hos de ansatte er stor, og den skal vi vedlikeholde slik at vi får lagt press på ledelsen.

Trondheim neste

Per i dag er de ansatte ved virksomhetene i Stavanger og Bergen tatt ut i streik. Fra i morgen streiker imidertid også Fagforbundets medlemmer ved Sentrum røntgeninstitutt i Trondheim. Da vil det også organiseres en politisk punktdemonstrasjon.

På LOs representantskapsmøte i Folkets Hus i Oslo i går, ble det vedtatt en uforbeholden støtteerklæring fra de frammøtte. EL- og IT-forbundet lovte å ikke sende sine medlemmer ut på oppdrag hos røntgeninstituttet så lenge konflikten pågår.

– Erklæringen ble svært godt mottatt av de streikende, sier Eliassen.

----------

EMNEORD: Sentrum røntgen-streik08

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy