Lønnsoppgjøret i privat sektor er i gang

Når LO-leder Roar Flåthen i dag tar turen til Næringslivets hus, har med seg kravene til årets mellomoppgjør i privat sektor. Klokka ett overleveres kravene til NHO-direktør Kristin Skogen Lund, og dermed sparkes årets lønnsoppgjør i gang.

2013031112444720131216220256

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Å sikre arbeidsplassene står sentralt for LO-lederen, ifølge Klassekampen.

– Profilen blir viktig. Vi skal ha med oss likelønns- og lavtlønnsproblematikken inn i mellomoppgjøret, sier Flåthen til avisen.

Klart for moderat oppgjør

LO vil foruten en klar lavlønnsprofil, ha en lønnsøkning som er stor nok til å sikre kjøpekraften. Samtidig ønsker Flåthen å gå inn for det han kaller «et fornuftig oppgjør». Han har stor forståelse for at norske eksportbedrifter er rammet av krisen i Europa, og må veie dette opp mot at det går svært bra i andre bransjer.

Partene har frist til midnatt 21. mars med å bli enige. Ved et eventuelt brudd, kommer det til å bli mekling fra 5. til 7. april.

Først etter at partene i privat sektor er blitt enige, starter oppgjøret i offentlig sektor. 18. april vil Fagforbundet overlevere sine krav til KS. Skal sikre kjøpekraften

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy