Sunn og god matpakke:

Dette ler svenskene av

colourbox

Men det er ikke noe galt med den norske matpakka. Den kan dessuten varieres.

2017022710511320180316115213

Svenskene ler av den norske matpakka, mens de selv spiser varm lunsj.

– Det er ikke noe galt med den norske matpakka, så lenge brødet er grovt, sier sekretær i Norsk Ernæringsfaglig Forening (NEFF), Cathrine Kolve, som også mener frukt og grønnsaker hører med.

Gode grønnsaker kan være sukkerter, cherrytomater, reddik, gulrot, brokkoli, blomkål, erter, paprika.

Merkeordningen «Brødskalaen» er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. Den viser hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet i forhold til total melmengde.

På brødemballasjen finner du brødskalasymbol, samt grovhetsgrad angitt i prosent.

– En god gammeldags matpakke med grovt brød eller knekkebrød med pålegg som magert kjøttpålegg, makrell i tomat eller egg er fullgod mat midt på dagen. Har du dårlig tid, så ikke pakk matpakken på morgenen. De ti minuttene på morgenen føles uendelig mye lengre enn ti minutter på kvelden.

Det finnes også andre ting du kan spise, hvis du ønsker variasjon. Her er noen alternativer til brødskiver eller knekkebrød med pålegg:

• Yoghurt med havregryn/kornblanding.

• Omelett med ost, skinke og grønnsaker.

• Pastasalat med issalat, pastaskruer, mais, skinkestrimler, tomater og osteterninger.

• Grove pannekaker med ost og skinke.

Min matpakke: Alt med måte

Beate Haraldsvik

Barne- og ungdomsarbeider, nå såpekoker i Andøy kommune

Fagbladet

Hva spiser du til lunsj?

Som regel spiser jeg 2-3 grove knekkebrød med tomatost og noen ganger havregryn. Og av og til en mandarin.

Hvorfor akkurat det?

Jeg spiser det jeg har lyst på. Kan hende jeg til og med spiser godteri. Men - alt med måte.

Er du opptatt av at lunsjen skal være sunn?

Siden jeg har permisjon fra min vanlige jobb og nå også driver en kafe, hender det at jeg spiser kanelsnurrer. Men det blir jeg fort lei. Grove knekkebrød er det beste.

Fagbladet

Egen vurdering:

Utseende: 5

Smak: 6

Pris: 6

Totalt: 6

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy