– Behov for et nasjonalt løft når det gjelder de prehospitale tjenestene

Lisa Turøy Christiansen


2016100613172320161006131722

Statsbudsjettet peker spesielt på at Akuttutvalget i sin NOU «Først og fremst» har gjort et grundig arbeid, og at utredningen gir en god beskrivelse av status og utfordringer.

Dette støttes av Fagforbundet.

Områder som utvikling av en høgskoleutdanning for ambulansepersonell, styrking av samarbeidsavtalene mellom kommunene og helseforetakene, økt vektlegging av forebyggende tiltak og offentlig drift av luftambulansetjenester er positivt.

Behovet for et nasjonalt løft for å øke kapasitet, kompetanse og kvalitet i akuttkjeden har gått igjen i alle de store helsesakene som Stortinget har behandlet de siste årene. Tidlig prehospital behandling og rask transport er livreddende og skadereduserende. Ansvaret for akuttmedisinske tjenester er delt mellom kommune og helseforetak og skaper utfordringer.

Slik de nå omtales i statsbudsjettet blir dette fragmentert og lite helhetlig. Fagforbundet krever at helse- og omsorgsministeren nå tar nødvendige tak for at det blir lagt fram en helhetlig plan det prehopitale området.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy