Grasrota om kommunevalget

Det er lusent at vi skaper et samfunn som gjør de svakeste svakere

2019070109180020190701093612
LANGSIKTIG: Politikerne må tenke langsiktig, modig, innovativt og helhetlig, skriver grasrotstemme Hilde Margrethe Hølmebakk.

LANGSIKTIG: Politikerne må tenke langsiktig, modig, innovativt og helhetlig, skriver grasrotstemme Hilde Margrethe Hølmebakk.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Det partiet som viser humanisme i praktisk politikk, får min stemme.

Systemforvalter FDV

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er tredje innlegget ut.

Når jeg stemmer ved årets kommunevalg, er det klima og fattigdom som er de viktigste sakene for meg. Det er disse sakene som avgjør hvilket parti som får min stemme.

Politikerne må lytte til barna som streiker og protesterer for klimaet, for de har helt rett. Politikerne må også gjøre noe med fattigdommen, som bare øker i Norge.

Jeg er lei av maktkampen som foregår mellom partiene og innad i partiene. Politikerne må jobbe konstruktivt for å finne løsninger på vanskelige oppgaver og sammensatte problemstillinger. De må tenke langsiktig, modig, innovativt og helhetlig.

Jeg er rådvill før årets kommunevalg

Lusent

I den bydelen jeg kommer fra, har vi et ord som heter «lusent». Det vil si det samme som «gjerrig» eller «kjip». Det er lusent at noen få må gå rundt og snu på hver krone og øre. Og det er lusent at budsjettet til en enslig mor sprekker fordi hun må kjøpe en strømpebukse.

Det er lusent at noen barn opplever utenforskap fordi familien har elendig økonomi. Det er lusent at noen som er fattige, ikke får stelt tennene sine fordi de mangler penger til å gå til tannlegen. Det er lusent at noen må fryse inne om vinteren fordi strømprisene er så høye og husleia så stor. Det er lusent at den markedsliberalistiske politikken som høyresiden står for, gjør livet så vondt for de som rammes.

Det er rett og slett lusent at vi skaper et samfunn som gjør de svakeste svakere og som gjør klasseskillene og motsetningen større. Det er lusent at dette skjer i et av verdens rikeste land.

Det er en tragedie for demokratiet vårt at så få bruker stemmeretten sin

Skyhøye boligpriser

Boligpolitikken er en av sakene som kan gjøre en stor forskjell for de som ikke har veletablerte foreldre eller penger på bok. For slik situasjonen er nå, er boligprisene i Oslo skyhøye og urealistiske for mange.

Jeg håper politikere kan finne andre kreative finansieringsformer som gjør at folk kan bo uten å være med på selveierkarusellen. Jeg håper de kan finne en løsning på hvordan folk kan bo trygt uten å være redd for at leiekontrakten sies opp.

«Først meg selv»

Jeg vil ikke ha et samfunn som har et motto som omtrent går ut på følgende: «Først meg selv og så meg selv og så min neste – hvis det er til mitt eget beste.»

Det partiet som viser humanisme i praktisk politikk, får min stemme.

Politikerne må jobbe konstruktivt for å finne løsninger på vanskelige oppgaver og sammensatte problemstillinger