Ny Iran-demonstrasjon

Torsdag 6. mars blir det ny demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo med krav om at de fengslede fagforeningslederne Mansour Osanloo og Mahmoud Salehi skal løslates.

2008030321474720131216041413

I fjor høst bar bussjåfører over hele landet et jakkemerke med "Free Osanloo". Bakgrunnen for dette var at lederen for bussarbeidernes forening i Iran, Mansour Osanloo, ble pågrepet av politiet og fengslet i juli.

Senere ble han dømt til fem års fengsel. Ifølge den internasjonale transportføderasjonen ITF er hans eneste forbrytelse at han er fagforeningsleder.

ITF har også satt søkelyset på fengslingen av Mahmoud Salehi, en av stifterne av Bakeriarbeidernes Forening i Saquez i Kurdistan.

Derfor har ITF nå bedt medlemsforbund over hele verden demonstrere 6. mars. Norsk Transportarbeiderforbund vil arrangere en demonstrasjon utenfor den iranske ambassaden i Drammensveien i Oslo, og samtlige ITF-forbund i Norge er invitert til å delta.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt:
Redaksjonen
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy