JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnefattigdommen fortsetter å øke

arkiv

Andelen barn som vokser opp i familier med vedvarende lavinntekt er mer enn tredoblet siden 2001, ifølge nye tall fra Bufdir.

2019080908572120190809085721

Totalt levde 105.538 barn i fattigdom på landsbasis i 2017, noe som utgjør 10,7 prosent av alle barn i Norge.

Tallene som Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) la fram torsdag, stammer fra data fra 2017 og viser at det var en svak økning på 0,4 prosentpoeng i tallet på barn i familier med vedvarende lavinntekt fra 2016 til 2017. I nær alle fylker og i 60 prosent av landets kommuner var det økning i barnefattigdomstallene.

Barnefattigdom er særlig utbredt i de større byene, og rundt en tredel av alle barn i familier med vedvarende lavinntekt bor i en av landets seks største byer.

p

For tredje året på rad er Drammen den bykommunen med mest barnefattigdom – med en andel på 18,6 prosent. Så følger Oslo (17,8 prosent), Skien (17,2 prosent) og Fredrikstad (16,9 prosent), melder NRK.

Barnefamilier med innvandrerbakgrunn er overrepresentert i lavinntektsstatistikken, og barn med innvandrerbakgrunn utgjør 55,6 prosent av alle barna i lavinntektsgruppen.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad sier til kanalen at god integreringspolitikk er et viktig tiltak, men at det er hver enkelt kommune som sitter med hovedansvaret.

– Mitt ønske er at alle kommunepolitikere intensiverer kampen i sin kommune, både for å få ungene inkludert og for å få foreldre som kan jobbe ut i arbeid, sier Ropstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy