JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Denne mannen vil at du skal få minst mulig lønnsøkning i år

– Veldig mange industribransjer er nå i omstilling, sier Stein Lier-Hansen.

– Veldig mange industribransjer er nå i omstilling, sier Stein Lier-Hansen.

Erlend Angelo

– Vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling, sier toppsjef Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Med det ber han om et «ekstremt nøkternt» lønnsoppgjør til våren.

2020012213470920200122144511

Industrien vil jevnt ha en vekst på 2 til 3 prosent neste år, ifølge Norsk Industris konjunkturrapport.

Rapporten ble lagt fram onsdag og er basert på tilbakemeldinger fra 350 av medlemsbedriftene.

Den slår fast at norsk industri ved inngangen til 2020 er godt posisjonert for å håndtere framtida.

Denne mannen vil øke lønnsforskjellene i Norge

Hard internasjonal konkurranse

«Med såpass forsiktige anslag på omsetningsøkning spår vi ganske stabil sysselsetting når det gjelder fast ansatte. Industrien må ha produktivitetsvekst for å overleve i en hard internasjonal konkurranse. Da kreves det en viss vekst i omsetningen for å holde på egen sysselsetting», skriver Norsk Industri.

«Når det gjelder innleie, faller dette signifikant, ettersom markedet roer seg og noen større prosjekter som krevde svært mange medarbeidere innenfor en kort tidsperiode, nå går mot slutten», heter det videre.

Ifølge rapporten vil internasjonaliseringen fortsette – til tross for pågående handelskrig, uavklart brexit og terrortrusselen.

Helsefagarbeider Hanguin flytter hvis hun ikke får et solid lønnshopp

Spurt om lønn

Rapporten ble presentert under arrangementet Industri Futurum 2020. På scenen ble administrerende direktør Stein Lier-Hansen spurt om blant annet lønnsvekst.

– Min jobb er å sørge for at vi klarer å minst opprettholde og helst forbedre konkurranseevnen. Det betyr at det må bli et ekstremt nøkternt oppgjør, sa Lier-Hansen.

Nå får også Emelie Johanne (23) pensjon for jobben hun gjør

– Det må ta utgangspunkt i at vi må redde industriarbeidsplasser. Det som forsterker den trenden, er at veldig mange industribransjer nå er i omstilling. Omstilling er dyrt og risikofylt, og vi tåler ikke nå å tro at vi skal gå tilbake igjen til en særnorsk lønnsutvikling. Det vil slå beina under unødvendig mange industriarbeidsplasser, fortsatte han.

– Lønna må øke med minst 40.000 kroner per år

(©NTB)

alexander.vestrum@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy