JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det er brudd i forhandlingene om planleggingstid for barnehagelærere

STØTTE: Fagforbundet og ykresseksjonsleder May-Britt Sundal støtter Utdanningsforbundet som ønsker mer tid til planlegging for pedagogiske ledere og barnehagelærere.

STØTTE: Fagforbundet og ykresseksjonsleder May-Britt Sundal støtter Utdanningsforbundet som ønsker mer tid til planlegging for pedagogiske ledere og barnehagelærere.

Per Flakstad

Det er brudd i forhandlingene om ny særavtale for barnehager, skolefritidsordninger, skoler og familiebarnehager.

2018012314230020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Bakgrunnen for bruddet er uenighet om barnehagelærernes planleggingstid.

Utdanningsforbundet har, med støtte fra Fagforbundet, fremmet krav om økt tid til planlegging, for- og etterarbeid, og om å sikre tid til å arbeide selvstendig med planarbeid for pedagogisk leder og barnehagelærere.

Har laget eget nettverk for barnehagelærere i Oslo

Viktig for det pedagogiske arbeidet

Tilstrekkelig tid til planlegging, for- og etterarbeid er viktig for å sikre det pedagogiske arbeidet i barnehagen. Det krever at det fastsettes gode minimumsordninger i særavtalen, mener både Utdanningsforbundet og Fagforbundet.

Yrkesseksjonsleder i Fagforbundet May-Britt Sundal, sier det er viktig for forbundet at det er ledelsen i den enkelte barnehagen, eller i kommunen, som må sørge for at avviklingen av plantiden skjer på en måte som er pedagogisk forsvarlig for hele barnegruppen.

KS ønsket å forlenge dagens avtale

KS ønsket at den nåværende avtalen skulle forlenges.

– I dagens avtale står det at minst fire timer skal brukes til planlegging. Her ligger både en sikring av tiden, og mulighet for å bruke mer tid der det er behov for det. Vi mener det er et klart lederansvar å forvalte tidsressursene på en best mulig måte ut fra behovet i den enkelte barnehage, sier forhandlingsleder i KS, Tor Arne Gangsø.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy