Disse gutta har produsert nok kunstsnø til å dekke sju fotballbaner med én meter snø

Lager verdens beste skiløyper i Holmenkollen

I dag starter VM i skiskyting

KLARE FOR VM: Tom Monsrud, Tom Kjetil Tangen og Anfinn Geiran fra Bymiljøetaten i Oslo kommune har laget VM-løypene i Holmenkollen.

KLARE FOR VM: Tom Monsrud, Tom Kjetil Tangen og Anfinn Geiran fra Bymiljøetaten i Oslo kommune har laget VM-løypene i Holmenkollen.

Simen Aker Grimsrud

VM i skiskyting i ærverdige og legendariske Holmenkollen er noe helt spesielt. Anfinn Geiran og kollegaene i Bymiljøetaten i Oslo merker presset når verdens beste skal teste løypene de har laget.

2016030311520020160303150630

simen.grimsrud@fagbladet.no

Er du en av dem som gleder seg til VM i skiskyting? Møt gutta fra Oslo kommune som har jobbet på spreng for å gi skiskytterne verdens beste løypeforhold i Holmenkollen.

Posted by Fagbladet on 2. mars 2016

Kong vinter er tilbake for fullt. Trærne er snødekte. I ti dager framover skal verdens beste skiskyttere kjempe om edelt metall i Holmenkollen. Tusener av supportere skal pakke seg rundt løypene med flagg, bjeller og heiarop.

– Vi kjenner at det nærmer seg. Både vi og de rundt oss har litt høye skuldre, sier Anfinn Geiran, teknisk forvalter i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Bak den store folkefesten ligger mye hardt arbeid, hundrevis av timer med snøproduksjon og kilometer med løypekjøring. Holmenkollen eies og driftes av Oslo kommune. Om vinteren er rundt 20 ansatte i Bymiljøetaten i Oslo kommune i sving. De er kjent for å lage gode løyper. Tidligere i vinter scoret løypene i Holmenkollen 99 av 100 poeng hos det internasjonale skiforbundet FIS, ifølge Geiran.

– Det er selvsagt gøy med skryt, men det legger også litt press på oss.

De 14 snøkanonene har gått døgnet rundt for å produsere nok snø.

– Vi har produsert ca. 40.000 kubikkmeter snø. Det tilsvarer omtrent sju fotballbaner dekket av én meter snø, sier Geiran.

Jobben i Holmenkollen er imidlertid mer enn VM i skiskyting og den tradisjonelle Kollen-helga.

– Det er bare en liten del av jobben. Vi har renn og aktiviteter i anlegget her nesten hver dag vinteren gjennom. I sommerhalvåret vedlikeholder vi det tekniske anlegget og gjør ting vi ikke får tid til om vinteren. Det er en helårsjobb, konstaterer Geiran.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy