Fagforbundet markerte sykepleiernes dag på LO-kongressen

Per Flakstad

Med topptillitsvalgte Sissel Skoghaug og Iren Luther i spissen markerte Fagforbundet at det er sykepleiernes dag i dag.

2017051211263620170512112549

per.flakstad@fagbladet.no

I dag er det 197 år siden Florence Nightingale ble født, og dagen markeres som sykepleiernes dag. Dette ble markert av Fagforbundets representanter før LO-kongressens siste dag startet.

Blant annet delte de ut en folder til kongressdeltakerne der de ble bedt om å verve sykepleiere til LOs fellesskap.

Organiserer mange sykepleiere

– Fagforbundet organiserer et betydelig antall sykepleiere, og derfor er det naturlig for oss å markere dagen, sier Iren Luther som er nestleder i forbundets Seksjon helse og sosial.

– Vi er opptatt at det tverrfaglige arbeideti helsesektoren og sykepleiernes rolle i dette. Og våre dyktige tillitsvalgte er innstilt på også å jobbe for både lønns- og arbeidsforholdene for sykepleiere. Og vi er en stor organisasjon som har makt og mulighet til å påvirke dette, fortsetter Luther som selv er utdannet sykepleier.

Flere langtidsutdannede

– Dette er jo også en markering for å vise at Fagforbundet er en organisasjon også for ansatte med høyskole- og universitetsutdanning. Vi har et eget nettverk for sykepleiere, og i tilllegg har vi også noen leger, egen forening for prester og en egen rådmannsforening der vi også har kommunalsjefer og andre ledere som medlemmer, sier hun.

Florence Nightingale

• Hun ble født 12. mai 1820 i Firenze, og døde 13. august 1910 i London.

• Hun var en pioner innen moderne sykepleie, og er særlig kjent for tiden hun tjenestegjorde på det britiske feltsykehuset i Selimiye-brakkene i Scutari, og for i 1860 å utvikle moderne og profesjonell sykepleie gjennom etableringen av sykepleieskolen ved St. Thomas' Hospital i London, den første sekulære sykepleierskolen i verden.

Kilde : Wikipedia

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy