JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet markerte sykepleiernes dag på LO-kongressen

Per Flakstad

Med topptillitsvalgte Sissel Skoghaug og Iren Luther i spissen markerte Fagforbundet at det er sykepleiernes dag i dag.

2017051211263620230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

I dag er det 197 år siden Florence Nightingale ble født, og dagen markeres som sykepleiernes dag. Dette ble markert av Fagforbundets representanter før LO-kongressens siste dag startet.

Blant annet delte de ut en folder til kongressdeltakerne der de ble bedt om å verve sykepleiere til LOs fellesskap.

Organiserer mange sykepleiere

– Fagforbundet organiserer et betydelig antall sykepleiere, og derfor er det naturlig for oss å markere dagen, sier Iren Luther som er nestleder i forbundets Seksjon helse og sosial.

– Vi er opptatt at det tverrfaglige arbeideti helsesektoren og sykepleiernes rolle i dette. Og våre dyktige tillitsvalgte er innstilt på også å jobbe for både lønns- og arbeidsforholdene for sykepleiere. Og vi er en stor organisasjon som har makt og mulighet til å påvirke dette, fortsetter Luther som selv er utdannet sykepleier.

Flere langtidsutdannede

– Dette er jo også en markering for å vise at Fagforbundet er en organisasjon også for ansatte med høyskole- og universitetsutdanning. Vi har et eget nettverk for sykepleiere, og i tilllegg har vi også noen leger, egen forening for prester og en egen rådmannsforening der vi også har kommunalsjefer og andre ledere som medlemmer, sier hun.

Florence Nightingale

• Hun ble født 12. mai 1820 i Firenze, og døde 13. august 1910 i London.

• Hun var en pioner innen moderne sykepleie, og er særlig kjent for tiden hun tjenestegjorde på det britiske feltsykehuset i Selimiye-brakkene i Scutari, og for i 1860 å utvikle moderne og profesjonell sykepleie gjennom etableringen av sykepleieskolen ved St. Thomas' Hospital i London, den første sekulære sykepleierskolen i verden.

Kilde : Wikipedia

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy