JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet tapte kampen om viktig LO-verv

Ingunn Gjerstad er nu leder for LO i Oslo.

Ingunn Gjerstad er nu leder for LO i Oslo.

Sissel M. Rasmussen

Ingunn Gjerstad fra Handel og Kontor er den nye LO-lederen i Oslo. Hun vant over Fagforbundets Lasse Kristiansen.

2019032609552220230821171436

knut.nygaard@fagbladet.no

– Jeg er både overveldet og glad for all støtten og den fine omtalen. Nå gleder jeg meg til å ta over etter Roy Pedersen som har vært en stor inspirasjon, sier Ingunn Gjerstad til Dagsavisen.

Gjerstad gikk seirende ut av kampvoteringen med 80 stemmer mot Kristiansens 63. To stemte blankt.

Vidar Evje, nestleder i Fagforbundet i Oslo, har ledet valgkomiteen. På forhånd var det spådd at det kom til å bli svært jevnt.

Lasse Kristiansen fra Fagforbundet fikk  63 stemmer, og tapte kampen om ledervervet.

Lasse Kristiansen fra Fagforbundet fikk 63 stemmer, og tapte kampen om ledervervet.

Øystein Windstad

– Jeg hadde kanskje trodd at det skulle bli noe jevnere, men det er ingen overraskelse at Gjerstad vant, sier han til Dagsavisen og legger til:

– Det er ingen tvil om at LO i Oslo har fått en fremragende leder. Hun er en verdig arvtaker etter Roy Pedersen. Vi tror hun kommer til å videreføre det solide arbeidet han har gjort, sier Evje.

I ti år har valgkomiteen hatt en enkel jobb hva angår vervet som leder i LO i Oslo; Roy Pedersen, som nå frasa seg gjenvalg, har aldri vært utfordret.

Da årsmøtet ble satt mandag, sto valget mellom to kandidater: Ingunn Gjerstad fra Handel og Kontor og Lasse Kristiansen fra Fagforbundet. Valgkomiteen leverte en delt innstilling til årsmøtet, der fem av sju medlemmer støttet Gjerstad.

Kristiansen og Gjerstad representerer hvert sitt parti, henholdsvis Arbeiderpartiet og SV. Vidar Evje benekter at det har vært en politisk dragkamp i valgkomiteen.

– Det har ikke vært noen argumenter angående politisk tilhørighet innad i valgkomiteen, sa han før årsmøtet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy