JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffoppgjøret 2018

Fristen snart ute i forhandlingene for ansatte i kommunene og i Oslo

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Også i Oslo er det forhandlinsinnspurt i kveld. Fristen for å bli enige er ved midnatt.

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Også i Oslo er det forhandlinsinnspurt i kveld. Fristen for å bli enige er ved midnatt.

Ola Tømmerås

Ved midnatt går fristen for å bli enige i kommuneoppgjøret ut. Partene skal være innstilt på å få til en løsning.

2018043013440020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Etter det Fagbladet erfarer er det ingenting som tyder på at bruddet i oppgjøret for de statsansatte har påvirket forhandlingene for de kommuneansatte.

Derfor krever Fagforbundet kronebeløp for deg i lønnsoppgjøret

Etter at kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS la fram sitt andre tilbud 25. april, har partene jobbet iherdig med å bli enige om en forhandlingsløsning.

Forhandlingsleder Mette Nord var ikke fornøyd med det økonomiske tilbudet: – Det ligger ganske langt unna de kravene vi har stilt, sa hun.

Samtidig uttalte hun at tilbudet var et grunnlag å forhandle videre på. At partene fortsatt sitter i forhandlinger bare et halvt døgn før fristen for å bli enige utløper, tyder på at både de ansattes organisasjoner og arbeidsgiverne ser muligheten for å bli enige om et anbefalt resultat.

Denne uka starter lønnsforhandlingene i offentlig sektor: Nå skal det forhandles for de fleste av Fagforbundets 361.000 medlemmer

– Vi er i forhandlinger og i gang med innspurten. Det har vært konstruktive sonderinger i løpet av helgen, men det er for tidlig å si om vi klarer dette, sa avdelingsdirektør Hege Mygland i KS til NTB mandag morgen.

Dersom det blir brudd, går oppgjøret til mekling. Meklingsfristen er natt til 24. mai, den samme som for staten.

Oslo: De ansatte vil ha forhandlingsrett på pensjon

Oslo kommune er et eget tariffområde. Også der sitter partene fortsatt i forhandlinger. Fagforbundet og de andre LO-forbundene har slått seg sammen i Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). De leverte tredje runde med krav torsdag i forrige uke.

Fristen for å bli enige om et forhandlingsresultat er også for dem ved inngangen til 1. mai.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy