JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her sykler de for rødgrønn valgseier: – Hvis du ikke stemmer, gir du en halv stemme til de du liker minst

Anna Elisabeth Uran, nestleder Fagforbundet Oslo og Suzanne Elisabeth Mengkrogen, ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo.

Anna Elisabeth Uran, nestleder Fagforbundet Oslo og Suzanne Elisabeth Mengkrogen, ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo.

Werner Juvik

Fagforbundet tråkker til på to hjul i Oslo. Tillitsvalgte driver intensiv valgkamp på elsykkel og besøker flere tusen medlemmer på jobben. Målet er å få flere til å stemme.

2019090410254820230821171436

sidsel.hjelme@fagbladet.no

To lastesykler med Fagforbundets logo suser gjennom rundkjøringen ved Carl Berners plass i Oslo. Her er det busser, trikker og biler i en evig strøm – men syklistene er trygge i en egen, skjermet trasé.

Syklistene er Anna Elisabeth Uran og Suzanne Elisabeth Mengkrogen, henholdsvis nestleder i Fagforbundet Oslo og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo. De kommer rett fra operaen der de har servert kaffe og boller til de ansatte. Nå er de på vei opp motbakkene til Nordpolen skole på Sandaker.

Anna Elisabeth Uran, nestleder Fagforbundet Oslo

Anna Elisabeth Uran, nestleder Fagforbundet Oslo

Werner Juvik

– Hvorfor elsykler?

– Oslo tilrettelegger veldig godt for sykling, og det er en hyggelig og morsom måte å komme seg ut til medlemmene på – og ikke minst er det miljøvennlig, sier Anna Elisabeth Uran.

LO i Oslo anbefaler å stemme MDG

– Hvordan blir dere mottatt på arbeidsplassene?

– Vi har varslet at vi kommer, men har ikke faste tidspunkt. Når vi dukker opp, blir vi møtt av åpne dører. Folk synes tydeligvis det er hyggelig at vi kommer.

Fra lastekassa deler syklistene sjenerøst ut valgkampmateriell i form av brosjyrer, jakkemerker og en ekstra påskjønnelse til de tillitsvalgte.

– Hva foregår på disse arbeidsplassbesøkene?

– Det overordnede målet er å få så mange medlemmer som mulig til å stemme. Å unnlate å stemme er å gi en halv stemme til de du liker minst, pleier vi å si.

Suzanne Elisabeth Mengkrogen, ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo.

Suzanne Elisabeth Mengkrogen, ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo.

Werner Juvik

Tema for samtalene med medlemmene er forholdene for de ansatte ute på arbeidsplassene, sier Suzanne Elisabeth Mengkrogen.

– Det handler om hele stillinger og trygghet på arbeidsplassen.

Om noen spør hva de skal stemme, har de svaret klart:

– Våre anbefalinger er at de stemmer Arbeiderpartiet, SV eller Rødt. Dette er disse partiene som har en politikk som gavner arbeidsfolk best. Vi møter ikke mye motstemmer mot dette, sier Anna Elisabeth Uran:

– De fleste vi snakker med sier de har merket en tydelig forskjell etter fire år med rødgrønt styre i Oslo.

Elsyklister får like mye trening som andre syklister

Dette er Oslos sykkelstrategi

• Utbygging av et sammenhengende sykkelveinett prioriteres.

• I dag har Oslo i overkant av 200 km sykkelveier. Dette skal økes til 280 kilometer i 2025, og deretter videre til 530 kilometer.

• Fire av fem innbyggere skal bo nærmere enn 200 meter fra sykkelveinettet.

• Syklistenes andel av de reisende i Oslotrafikken skal økes (fra 8 prosent i 2013) til 16 prosent innen 2020.

• Estimert kostnad er ca 5 milliarder kr som fordeles mellom Oslo kommune og Statens vegvesen

• Oslo kommune skal stille krav til sykkelfasiliteter i egne nybygg. Etater og virksomheter skal gjennomgås og tilpasses fortløpende.

Kilde: Oslo kommune

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy