JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen førte til at eldre sa nei til sykehjemsplasser

Flere har valgt å takke nei til sykehjemsplass under pandemien.

Flere har valgt å takke nei til sykehjemsplass under pandemien.

Anna Granqvist (illustrasjon)

Bergen er en av kommunene i landet med lengst sykehjemskø. Men under koronakrisen sto opptil 60 sykehjemsplasser ledige fordi eldre ikke våget å si ja til dem.

2020060309332820200603093325

Senest i fjor høst sto 88 personer på venteliste for å få en sykehjemsplass i kommunen, skriver Bergens Tidende.

– De har vært redde for smitte og ville derfor ikke inn på sykehjem, sier direktør Elin Wathne fra etat for vurdering og rehabilitering, om situasjonen de siste to månedene.

Situasjonen er nå annerledes og flere beboere er på vei tilbake til sykehjemmene. Bortsett fra til ett. På Metodisthjemmet – det sykehjemmet i landet med flest dødsfall relatert til koronaviruset – er det ikke kø for å komme inn.

– Vi har fremdeles 14 ledige plasser her. Flere har valgt å takke nei. De er nok fremdeles litt engstelige for smitte selv om det ikke er noen grunn til det, sier Wathne.

Bergen er en av byene i Norge med flest antall døde sykehjemsbeboere som følge av korona. 29 av 35 døde var sykehjemsbeboere.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy