Erik M. Sundt
Tilskuddsordningen ble presentert tirsdag 1. oktober, som er den internasjonale eldredagen.
– For mange eldre er maten et av høydepunktene i løpet av dagen. Jeg ønsker derfor at flere eldre skal få servert sunn, god og hjemmelaget mat som ser innbydende ut, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).
• Mange pårørende er ikke fornøyd med sykehjemsmaten
Tilskuddsordningen gjelder renovering og bygging ved etablering eller gjenetablering av lokale produksjonskjøkken ved sykehjem og omsorgsboliger. Staten tar 60 prosent av kostnadene. Samlet tilskuddsramme for perioden 2019-2023 er på 400 millioner.
– Mange eldre er underernært. Da er det svært viktig at maten som serveres, smaker godt og at det er en koselig ramme rundt måltidet. Ved å få kjøkkenet tilbake på sykehjemmet kan beboerne få bedre matlyst og få servert mat de faktisk har lyst på, sier Listhaug.
Tilskuddet skal forvaltes av Husbanken.
Uføre som er født mellom 1954 og 1962 vil få mer inn på konto hver måned.
Hanna Skotheim
TROFAST: Morten Andresen og Kari Tennebekk har 24 års historie sammen
Kathrine Geard
Fellesforbundets Jørn Eggum overleverer kravene fra arbeidstakerne til arbeidsgiverne i Norsk Industri.
Erlend Tro Klette
Kathrine Geard
Pensjonsforliket har to grunnpilarer. Det ene er at folk må stå noe lenger i jobb, den andre er at både myndigheter og partene selv må bidra til at det faktisk blir mulig å ha helse til å jobbe lenger, sier Tuva Moflag.
Sissel M. Rasmussen
EKSTRA: Må du jobbe på de røde påskedagene, blir det noen ekstra kroner i kassa.
colourbox.com