JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå kjemper tre kandidater om å bli LO-leder i Oslo

2019011109400020230821171436
TREDJE KANDIDAT. Ingunn Gjerstad er HKs kanidat til lederevervet i LO i Oslo. Hun konkurrerer med Lasse Kristansen fra Fagforbundet og Natalia Zubillaga fra NTL.

TREDJE KANDIDAT. Ingunn Gjerstad er HKs kanidat til lederevervet i LO i Oslo. Hun konkurrerer med Lasse Kristansen fra Fagforbundet og Natalia Zubillaga fra NTL.

Erlend Angelo

HK Oslo/Akershus har meldt på Ingunn Gjerstad i konkurransen om å bli ny leder for LO i Oslo.

kathrine.geard@fagbladet.no

I høst gjorde Roy Pedersen kjent at han ikke tar gjenvalg som leder når LO i Oslo samles til årsmøte i mars. Kort etter lanserte Fagforbundet og NTL hver sin kandidat til vervet, Lasse Kristiansen og Natalia Zubillaga. Nå har HK Oslo/Akershus meldt på en tredje kandidat til konkurransen, Ingunn Gjerstad.

FAGFORBUNDETS MANN Lasse Kristiansen vil bli nye leder i LO i Oslo

FAGFORBUNDETS MANN Lasse Kristiansen vil bli nye leder i LO i Oslo

Fagforbundet Oslo

Allsidig bakgrunn

Hun er nestleder i HK Oslo/Akershus, men har siden 2007 også vært sekretær i LO i Oslo. Før det igjen har hun hatt lokale og sentrale verv i både Fagforbundet og i tidligere Hotell- og restaurantarbeiderforbundet.

– Vi vektlegger hennes egenskaper til å lede og ikke minst bygge allianser for å gjennomføre våre krav og vår politikk, sier styremedlem Øystein Berg til HK-Nytt.

LO i Oslo er en paraplyorganisasjon for 115 fagforeninger i Oslo med til sammen 105.000 LO-medlemmer. Fem av Fellesforbundets fagforeninger har gitt støtte til Natalia Zubillaga.

Natalia Zubillaga er NTLs kandidat til å bli ny leder i LO i Oslo

Natalia Zubillaga er NTLs kandidat til å bli ny leder i LO i Oslo

Ole Palmstrøm

Venter med støtte

Fagforbundets kandidat Lasse Kristiansens har også Fellesorganisasjonen i ryggen. Men det er ikke riktig som tidligere meldt at Skolenes Landsforbund (SL) står bak hans kandidatur. Leder i Oslo Fylkeslag av SL, Roger Vinje, sier de har valgt å ikke støtte noen kandidater før prosessen skal avgjøres ved valg.

– Da skal vi se hvilken kandidat som finnes og hvem vi velger å støtte.

HK-nytt opplyser for øvrig at leder i HK Oslo/Akershus, John Thomas Suhr, er samboer med NTLs kandidat Natalia Zubillaga. Han var ikke til stede da HK-avdelingens styre vedtok å lansere motkandidaten Ingunn Gjerstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy