JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser

Ole Palmstrøm

En gjennomgang av Navs praktisering av EØS-regelverket viser at det ikke er noen øvrige systematiske feil i Navs praksis.

2020012309113420200123091201

Det er Arbeids- og velferdsdirektoratet som har vurdert Navs praktisering av regelverket.

– Arbeidet viser at det ikke er noen systematiske feil i Navs praksis sett opp mot EØS-regelverket. Det er likevel behov for å gjøre Navs rundskriv enda tydeligere for å sikre at Nav ivaretar sine EØS-rettslige forpliktelser. Disse endringene skal være klare i mars i år, skriver Nav på sine nettsider onsdag ettermiddag.

Her kan du lese flere saker om Nav-skandalen

Direktoratet vil også gjøre en EØS-rettslig vurdering av arbeidsrettede tiltak, sosiale ytelser og hjelpemidler som vil bli sluttført i mars.

– Dette viser at Nav nå har en god praktisering av EØS-regelverket på stønadsområdene som er omfattet av dette regelverket. Ettersom regelverk er under kontinuerlig utvikling, må Nav sikre at praksis er i tråd med den til enhver tid gjeldende EØS-retten. I tillegg vil det alltid dukke opp enkeltsaker som gir behov for avklaringer og presiseringer av gjeldende regelverk, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i meldingen.

p

Vurderingen som nå er gjort kommer etter at det i høst ble kjent at Nav siden minst 2012 har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land. Det er ikke avklart om feiltolkningen også strekker seg lenger tilbake i tid.

Minst 78 personer antas å være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av feil rettsanvendelse i tidsrommet 2014-2019, ifølge oppdaterte tall fra Riksadvokaten per 17. desember.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy