JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre nekter for at han flørtet med Venstre

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det aldri har vært aktuelt å sitte i regjering med Venstre og partileder Trine Skei Grande.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det aldri har vært aktuelt å sitte i regjering med Venstre og partileder Trine Skei Grande.

Terje Pedersen, NTB scanpix/ANB

Jonas Gahr Støre avviser at han noen gang har foreslått å sitte i regjering sammen med Venstre.

2017102707530020230821171436

stian.fyen@anb.no

– Det ville vært helt utenkelig både da og nå å se for seg et regjeringssamarbeid med Venstre.

Det sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til stor applaus fra salen da han talte på Fellesforbundets tariffkonferanse denne uka.

Gjennom hele valgkampen ble det tolket som at Støre ønsket å samarbeide med sentrum, og holdt døra åpen for å sitte i regjering med Venstre og KrF. I sin egen landsmøtetale sa Støre at alternativet til den sittende regjeringen var et samarbeid mellom Ap og sentrum.

– Jeg tror ingen i Fagforbundet blir lei seg om Venstre ender under sperregrensa

Kald skulder til Venstre

Men nå sier altså Støre at det aldri var aktuelt å sitte i regjering med Venstre.

– Etter å ha sittet på Stortinget i fire år har jeg aldri vært et sekund i tvil om at for Arbeiderpartiet å finne sammen med Venstre i for eksempel arbeidslivsspørsmål ikke er aktuelt. Ikke da, og ikke nå, utdyper Støre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Til VG i sommer var Støre tydelig på at Arbeiderpartiet ikke kunne sitte i regjering med Rødt eller MDG. Men resten av partiene holdt han døra på gløtt for.

– Jeg vil finne det naturlig å ha samtaler med Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare deres syn på saker og eventuelt regjeringssamarbeid, sa Støre da.

Utspillet vakte sterke reaksjoner i fagbevegelsen, som mildt sagt ikke er imponerte over Venstres politikk i arbeidslivsspørsmål.

Mange arbeidsløse får kutt i dagpengene

Venstre i regjering

Men i dag er Støre tydelig på at det er helt uaktuelt med et formelt Venstre-samarbeid i regjering så lenge han er partileder.

– Mitt budskap da valgkampen tok til var å si at hvis flertallet for de fire Nydalen-partiene ryker, er Arbeiderpartiet opptatt av å snakke med de partiene som ville bytte regjeringen ut. Det var Senterpartiet og SV, og en åpning for at KrF kom til å tenke nytt. Men Venstre sa jo inntil i sommer at de ønsket å bytte ut Frp og Høyre. I valgkampen snudde de, og sa de kunne leve med Frp og Høyre, og er nå på vei inn i regjering, sier Støre i dag.

(ANB)

– Venstre er ikke på vårt lag

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy