Støre nekter for at han flørtet med Venstre

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det aldri har vært aktuelt å sitte i regjering med Venstre og partileder Trine Skei Grande.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det aldri har vært aktuelt å sitte i regjering med Venstre og partileder Trine Skei Grande.

Terje Pedersen, NTB scanpix/ANB

Jonas Gahr Støre avviser at han noen gang har foreslått å sitte i regjering sammen med Venstre.

2017102707530020171027125852

stian.fyen@anb.no

– Det ville vært helt utenkelig både da og nå å se for seg et regjeringssamarbeid med Venstre.

Det sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til stor applaus fra salen da han talte på Fellesforbundets tariffkonferanse denne uka.

Gjennom hele valgkampen ble det tolket som at Støre ønsket å samarbeide med sentrum, og holdt døra åpen for å sitte i regjering med Venstre og KrF. I sin egen landsmøtetale sa Støre at alternativet til den sittende regjeringen var et samarbeid mellom Ap og sentrum.

– Jeg tror ingen i Fagforbundet blir lei seg om Venstre ender under sperregrensa

Kald skulder til Venstre

Men nå sier altså Støre at det aldri var aktuelt å sitte i regjering med Venstre.

– Etter å ha sittet på Stortinget i fire år har jeg aldri vært et sekund i tvil om at for Arbeiderpartiet å finne sammen med Venstre i for eksempel arbeidslivsspørsmål ikke er aktuelt. Ikke da, og ikke nå, utdyper Støre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Til VG i sommer var Støre tydelig på at Arbeiderpartiet ikke kunne sitte i regjering med Rødt eller MDG. Men resten av partiene holdt han døra på gløtt for.

– Jeg vil finne det naturlig å ha samtaler med Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare deres syn på saker og eventuelt regjeringssamarbeid, sa Støre da.

Utspillet vakte sterke reaksjoner i fagbevegelsen, som mildt sagt ikke er imponerte over Venstres politikk i arbeidslivsspørsmål.

Mange arbeidsløse får kutt i dagpengene

Venstre i regjering

Men i dag er Støre tydelig på at det er helt uaktuelt med et formelt Venstre-samarbeid i regjering så lenge han er partileder.

– Mitt budskap da valgkampen tok til var å si at hvis flertallet for de fire Nydalen-partiene ryker, er Arbeiderpartiet opptatt av å snakke med de partiene som ville bytte regjeringen ut. Det var Senterpartiet og SV, og en åpning for at KrF kom til å tenke nytt. Men Venstre sa jo inntil i sommer at de ønsket å bytte ut Frp og Høyre. I valgkampen snudde de, og sa de kunne leve med Frp og Høyre, og er nå på vei inn i regjering, sier Støre i dag.

(ANB)

– Venstre er ikke på vårt lag

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy